Engelleri Semah Yaparak Aşıyorlar - Son Dakika
Güncel

Engelleri Semah Yaparak Aşıyorlar

Engelleri Semah Yaparak Aşıyorlar

Zihinsel engellilerin oluşturduğu ‘Melekler Semazen Ekibi’, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

05.07.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zihinsel engellilerin oluşturduğu 'Melekler Semazen Ekibi', vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Sincan Halk Eğitim Merkezi ve Sincan Belediyesi tarafından oluşturulan 'Melekler Semazen Ekibi', Ramazan ayında iftar sonrası sergiledikleri semah gösterisiyle vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ekibi el hareketleriyle yönlendiren Sincan Halk Eğitimi Sanat Öğretmeni Ülkü İpek, yaşları 20 ile 40 arasında değişen 15 zihinsel engellinin 1 yıllık eğitim sonrası zor olanı başararak semazen ekibi oluşturduklarını belirterek, "Öncelikli amacımız onlara özgüven kazandırmak ve toplumun içine dahil etmek. Evlerinde kapalı kalmalarını istemiyoruz. Genelde küçük yaştakiler okul ya da rehabilitasyon merkezlerine gidiyor. Yetişkin zihinsel engelliler daha çok ya evde ya da sokaktalar. Bir araya toplayıp, topluma kazandırıp faydalı işler yaptırmak istedik" dedi.

Zihinsel engelliler ile birlikte zor olanı başardıklarını vurgulayan İpek, şunları söyledi:

"Semazen ekibi ilk önce sadece insanlara sosyal bir aktivite gibi görünüyor ama şimdi onlara emekleriyle para kazanma şansı sunmuş oldu. Engelliler genelde böyle kurslarda düzenlenen yılsonu programları var. Daha basit şeyler değilde zor bir şeyler yapabileceklerini göstermek istedik. Onların bakışlarındaki, ruhlarındaki safiyeti bu şekilde en güzel sunmaktı ve semazen fikri böyle çıktı. Biz bunu yılsonu programı olarak düzenleyip yapmıştık. Belediyemiz bunu çok beğendi, destek verdi ve devamını sağladı."

Zihinsel engelli semazen ekibi ortaya çıktıktan sonra insanların bakış acısının değiştiğini de ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Her işte olduğu gibi zorluklar var. Bize ve çocuklara kazandırdıklarını görünce bu zorluklar arka planda kalıyor. Normalde insanlar onlardan kaçarken, uzak dururken ya da yaptıkları en iyi davranış onlara bakmadan geçerken şimdi sahneye çıkıyorlar ve insanlar artık onlarla fotoğraf çektirmek istiyorlar. Onları seviyor ve zararsız olduklarını görüyorlar. Bize en çok manevi getirisi var."

Zihinsel engellilerin Allah'ın en saf kulları olduğunu belirten İpek, "Onlar zihinsel engelli ama onların zihinlerinde fitneye, fesada, yalana, her türlü günaha engel koyulmuş. Onun dışında yapamayacakları hiçbir şey yok. Onların engellerinde kötülük yok. Allah'ın seçilmiş kulları olduklarını düşünüyorum. Semah gösterisi ile de bir şekilde ibadet etmiş oluyorlar" diye konuştu.

Semazen ekibinde yer alan 37 yaşındaki Levent Metin, "Aklımıza Allah'ı getirdiğimizde dönerken bir sıkıntı olmuyor. İnsanlardan olumlu tepki alıyoruz" dedi.

Bir diğer semazen Ahmet Keleş ise, "Gözümü kapatıp Allah rızası için dönüyoruz" diye konuştu.

Semazen ekibine oğlu Ahmet'i gönderen ve değişimlerin görüldüğünü söyleyen baba Mustafa Köroğlu, "Hocamız tek tek öğrencileriyle ilgileniyor. Onun bu ilgisi karşısında oğlum sürekli gelmek istiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelleri Semah Yaparak Aşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement