ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Haziran 2022 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Haziran 2022

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Haziran 2022

Türk Deniz Kuvvetlerinin mavi sulardaki kurtarıcı timi: PAKParaşüt atlayışıyla ulaştıkları bölgede su yüzeyinden ve altından kurtardıkları personele tıbbi müdahale de yapan tim, Türk Deniz Kuvvetlerinin üstün yeteneklerini ortaya koyuyorUçaktan 2 lastik bot, 4 can salı ve...

22.06.2022 10:43  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Türk Deniz Kuvvetlerinin mavi sulardaki kurtarıcı timi: PAK

Paraşüt atlayışıyla ulaştıkları bölgede su yüzeyinden ve altından kurtardıkları personele tıbbi müdahale de yapan tim, Türk Deniz Kuvvetlerinin üstün yeteneklerini ortaya koyuyor

Uçaktan 2 lastik bot, 4 can salı ve tıbbi malzeme sandıklarıyla paraşüt atlayışı gerçekleştiren timin deniz yüzeyine "can salı köyü" kurarak kazazedelere müdahale ettiği eğitim, Anadolu Ajansı ekibince görüntülendi

(Durmuş Genç/Muğla) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tekstil ve ham maddeleri sektöründen 5 ayda 4,4 milyar dolarlık rekor ihracat

Sektörün geçen ay gerçekleştirdiği ihracatın 316 milyon dolarlık bölümü İstanbul'dan yapılırken, en fazla dış satım gerçekleştirilen ülkeler 73 milyon dolarla İtalya, 45 milyon dolarla ABD ve 44 milyon dolarla İspanya oldu

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz:

"Sektörümüz 2022 yılına iyi bir başlangıç yaptı. 2022 yılının ilk 5 ayında her ay bir önceki ay gerçekleştirdiğimiz ihracat değerini aşarak aylık bazda Cumhuriyet tarihi rekorlarına ulaştık. Yıl sonunda ise 15 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

3- Polis Özel Harekat timleri, gerçek operasyonlara sanal ortamdaki eğitimle hazırlanıyor

Emniyetin caydırıcı unsurlarından PÖH'ler, Sanal Taktik Eğitim Merkezi'nde, meskun mahalden uçak, araç, bina, gemi, metro ve petrol arama platformuna kadar yapay zeka tarafından oluşturulmuş sanal ortamlarda "giyilebilir teknoloji" ve "sanal mermi" kullanarak düşmanla savaşıyor

Özel Harekat polisi Hüseyin Gökdemir:

"Bu sistem sayesinde personelimiz operasyon yapılacak yeri önceden deneyimleyerek tecrübe kazanmış oluyor. Kullandığımız sistemin en avantajlı kısmı burası, özel harekat polisinin bilinmezlik içerisinde operasyon yapmasını engellemek"

(Sertaç Bulur/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Elektrik-elektronik sektöründen mayısta 1 milyar dolarlık ihracat

Sektörün ihracatının arttığı ülkeler arasında Rusya, Polonya, Bulgaristan ve Azerbaycan öne çıktı

Kayseri'nin elektrik-elektronik ihracatının yüzde 93,5 artışla 46,3 milyon dolara yükselmesi dikkati çekti

(Tolga Yanık/İstanbul)

5- Aydın Örs'e göre Ergin Ataman, Türk antrenörler için rol model:

"Onu (Ergin Ataman) destekliyor ve hep başarılı olmasını istiyorum. Bir Türk'ün Avrupa'daki ekipleri domine eden bir takımın antrenörü olması büyük bir şans"

NBA için her türlü donanımı var. Antrenör donanımı ve yapısı itibarıyla başarılı olmaması düşünülemez"

"Ergin Hoca hedeflediği şeyleri gerçekleştiren bir antrenör. Ergin Hoca ile birlikte iyi bir milli takım kadrosu oluşacak gibi görünüyor"

(Emre Doğan/İstanbul) (Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Haziran 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement