ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 25 Kasım 2022 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 25 Kasım 2022

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 25 Kasım 2022

Ticaret Bakanlığı, ülkelerin uyguladığı teknik engellerin ihracatın önüne çıkmaması için adım attıBakanlık tarafından ilk defa hazırlanan Ticarette Teknik Engeller Raporu'yla, ihracatçıların farklı ülke pazarlarına girişte karşılaştıkları test ve belgelendirme işlemleri...

25.11.2022 10:43  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Ticaret Bakanlığı, ülkelerin uyguladığı teknik engellerin ihracatın önüne çıkmaması için adım attı

Bakanlık tarafından ilk defa hazırlanan Ticarette Teknik Engeller Raporu'yla, ihracatçıların farklı ülke pazarlarına girişte karşılaştıkları test ve belgelendirme işlemleri ve standartlar gibi engellere karşı hazırlıklı olması ve ticaretin bu engeller sebebiyle aksamadan işlemesi amaçlanıyor

Raporda, ihracatçıların bilgilendirilmesi için Türkiye'nin hedef pazarları arasında yer alan 15 ülke tarafından uygulanan teknik engeller de tek tek sıralandı

İhracatçıların bu alanda karşılaştıkları sorunlara ilişkin yapılan ankete göre de firmaların yüzde 98'i ihraç pazarlara girişte ticarette bir teknik engel ile karşılaşıyor

(Deniz Çiçek/Ankara)

2- Depremzedelerin soruları mobil iletişim araçlarında uzmanlarca yanıtlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının farklı birimlerinden uzmanların görev yaptığı 6 mobil iletişim aracı, depremin ardından Düzce'de hizmet vermeye başladı

Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan:

"İnsanların 'Hasar tespiti nasıl yapılacak, hasar tespitine ne zaman gelinecek, yıkılma durumu var mı, eğer yıkılırsa içinden eşyalarımızı alabilir miyiz, ne kadar süre tanınır, sonrasında süreç nasıl yürüyecek?' gibi birçok soruları oluyor. Bunları burada gidermeye çalışıyoruz"

(Şahin Oktay/Düzce) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Tarım Kredi 2023'te 3 bin noktada tüketicilerle buluşacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın:

"Yıl sonu itibarıyla hedefimiz 2 bin noktada tüketiciye ulaşmak. 2023 yılının ilk yarısında 3 bin noktada tüketicimizle buluşmuş olacağız"

"En ucuz olduğumuz 70 ana ürünü yıl sonuna doğru 100 ürüne çıkaracağız"

Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan:

"Aralık sonu itibarıyla 81 ilin tamamında marketimiz olacak. Şu an 2 ilde yokuz. 5 bin nüfusun üzerinde bütün ilçelere girecek strateji yaptık"

(Mustafa Çalkaya/Zeynep Duyar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye'de 1 milyonu aşkın bebek ve yetişkine SMA taraması yapıldı

Sağlık Bakanlığınca kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı olan SMA'nın erken dönemde tespiti için başlatılan uygulama kapsamında, 635 bin 108 yenidoğan ve evlenecek 493 bin 407 kişi tarandı

Toplam 118 yenidoğanda hastalık saptanırken, SMA Bilim Kurulunca tedaviye başlaması uygun görülen bebekler için süreç başlatıldı

(Burcu Çalık/Ankara)

5- TOBB'dan "her sektörde kadın çalışan" seferberliği

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk:

"Sanayide Kadın Eli Projesi ile binlerce kadını işe alıyoruz. Sahibi olduğum şirkette kadın gücü projelerimizle 80 ilimizde şu anda pompa başında kadınlar çalışıyor, bu hiç yoktu"

"İşimiz Temiz Projesi ile bütün mikro işletmelerde çalışanlarına ve iş sahiplerine temizlik hijyen kursları veriyoruz, onların sağlıklı hizmet vererek geliştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz"

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara) (Fotoğraflı)

6- Filipinler iki Atak helikopterine daha kavuştu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Filipinler'e ihraç edilen üçüncü ve dördüncü Atak helikopterlerini gönderdi

Şirketin teslimatını tamamladığı toplam Atak helikopteri sayısı aralık başında 77'ye ulaşacak

(Göksel Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı)

7- Makine ihracatı 10 ayda 20,5 milyar dolarla rekor kırdı

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu:

"Küresel sanayide ihracat siparişlerindeki düşüş sürüyor. Türkiye, son 5 yılda başardığı büyük dönüşüm ve kriz zamanlarında tesis ettiği güvenilir ilişkilerle bu daralmayı zorlanmadan aşabileceğinin işaretlerini veriyor"

"Çinlilerin karantina sebebiyle uzak kaldığı fuarlarda, bizim makinelerimiz çok daha görünür ve ilgi çeker hale geldi"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

8- İstanbul Üniversitesi, Karaburun Ildır Körfezi'nde denizel biyoçeşitliliği araştırıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile üniversite arasındaki anlaşma kapsamında, insansız su araçları ve teknolojik araçların da kullanılması planlanan, 730 gün sürecek çalışma başlatıldı

İÜ Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk:

"Çalışma kapsamda belirlenen 7 istasyonda trol, 5 istasyonda ise algarna çekimleri yapıldı. Koruma altındaki türleri, özellikle kıkırdaklı balıkları güvertede sayıp tarttıktan sonra hemen denize bıraktık"

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)

9- Narman Peribacaları "yıldız şöleni" ile görüntülendi

Gündüz yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Erzurum'daki peribacaları, gece de yıldız ve Samanyolu galaksisi çekmek isteyen fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oluyor

Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yıldıran Yıldırım:

"Burası gündüz ve gece çekimler için ayrı ayrı her türlü ortamı fotoğraf sanatçılarına sağlıyor. Bölgede peribacalarıyla çok güzel fotoğraflar ortaya çıkarmak mümkün"

(Hilmi Tunahan Karakaya/Erzurum) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Yağlı güreşte lig kurulması için çalışmalar hızlandı

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş:

"Önümüzdeki yıl belli sayıda güreşçimizden oluşan grand prix, lig düzenlemeyi istiyoruz. Bunun detaylarını çalıştayda bütün paydaşlarımızla paylaşacağız ve tartışacağız"

"Kırkpınar'da her yıl artan anormal katılım sayısının farkındayız. Bu konuda cesur adımlar atma ihtiyacımız var"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- İsviçre'nin Türk asıllı futbolcusu Eray Cömert, Katar'da son 16'ya kalacaklarına inanıyor:

"Kamerun galibiyetiyle gruptan çıkma şansımız çok arttı. Artık sadece Brezilya maçını düşünüyoruz"

"Dünya Kupası'nda oynadığım için çok mutluyum. Bir Türk olarak Dünya Kupası'nda olduğum için de çok mutluyum"

"Ben İspanya'da oynuyorum, sıcaklık orada da var. Benim için o kadar. Tabii 30 derece sıcak ama takımlar bir süredir burada, oyuncular için de adaptasyon süreci geçti diye düşünüyorum"

(Hilmi Sever/Yunus Kaymaz/Doha) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 25 Kasım 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti
    14:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a ziyarette bulundu. Madak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye aldı. Ziyarette AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da hazır bulundu.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek
    14:53 Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek vereceğini duyurdu. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Baran Erdem Kaya, Kocaispir ile yapılan görüşmenin ardından Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve şehrin yeniden inşası için Kocaispir'in başkanlığına güven duyulduğunu ve seçimlerde destekleme kararı alındığını açıkladı.

  • Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı
    14:52 Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan okul kantinlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Gıda mühendislerinden oluşan ekip, birçok okulun kantininde ürünlerin imalat ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ayrıca, tost yapımında kullanılan yağlar ve içerisine konulan peynir ve sucukların da tarihleri incelendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü, diğer okulların kantinlerinin de denetleneceğini belirtti.

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    14:47 Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde durdurdukları otomobilde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet fişek buldu. Otomobilde bulunan C.T. ve T.A. gözaltına alındı. C.T'ye yapılan alkol testinde alkollü olduğu tespit edildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.


Advertisement