ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Ocak 2023 - Son Dakika
Güncel

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Ocak 2023

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Ocak 2023

MEB, okul öncesinde haftada 5 gün "ücretsiz yemek" uygulamasına 6 Şubat'ta başlıyorYemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'na göre diyetisyen desteğiyle sağlıklı beslenme ilkelerine uygun menüler planlanacak, ailelerle alınacak karara göre kahvaltı menüsü...

31.01.2023 10:44  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- MEB, okul öncesinde haftada 5 gün "ücretsiz yemek" uygulamasına 6 Şubat'ta başlıyor

Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'na göre diyetisyen desteğiyle sağlıklı beslenme ilkelerine uygun menüler planlanacak, ailelerle alınacak karara göre kahvaltı menüsü de kullanılabilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:

"Tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulaması için gerekli bütçe tahsisini okullarımıza yaptık"

"Kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullara beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesini sağlayacağız"

(Selma Kasap/Ankara)

2- İklim değişikliğinin göller üzerindeki olası etkileri simülasyonla hesaplanıyor

ODTÜ'lü bilim insanları, Ankara ve Mersin'de kurdukları her biri 5 tonluk 24 tankta göllerdeki ekosistemin benzerini ve iklim değişikliği etkilerini oluşturarak değişimin göllere yansımasını inceliyor

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Doktor Öğretim Üyesi Korhan Özkan:

"Bugüne kadar 2 deney gerçekleştirdik, genel gördüğümüz durum güncel olarak ekosistemler hem iklim değişikliği hem tuzlanmaya bağlı olarak büyük bir tehdit altında ve bu onların yapılarını, işlevlerini etkiliyor. Yapılarında tuzlanma ile birlikte ciddi bir biyoçeşitlilik düşüşü olacağını öngörebiliyoruz"

(Gülseli Kenarlı/Mersin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fed'in faiz artışında vites düşürmesi bekleniyor

Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy:

"Enflasyon ılımlı hale gelmeye başladı ancak hala çok yüksek seviyede. Faiz artırımlarında sona gelinmedi"

Commerzbank ABD Fed Ekonomisti Bernd Weidensteiner:

"Fed bundan sonra açıklanacak saatlik kazançlar verisi yakından izleyecek"

(Burhan Sansarlıoğlu/ İstanbul)

4- İstanbul'da geçen yıl 112'ye yapılan ihbarların yarından çoğu asılsız çıktı

İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Feyza Emin:

"Lütfen olur olmaz, gereksiz bilgi danışma gibi şeylerde veya hattı çalışıyor mu çalışmıyor mu bunu deneme amaçlı aramasınlar"

"Biraz sağduyu gerekiyor. Çünkü bu, vatandaşın can ve mal kaybına yol açıyor. Birkaç saniyede belki ambulans, emniyet, oraya yetişememiş durumda oluyor. Yani saniyelerle boğuşuluyor"

(Ferhat Yasak/İstanbul)(Fotoğraflı/Görüntülü)

5- HAK'tan ithalatçı firmalara helal belgeli ürünler için "tarih" uyarısı

Helal belgesi düzenleyen kurumların akreditasyonunu mecburi hale getiren kanunun 4 Haziran olan yürürlük tarihi yaklaşırken Helal Akreditasyon Kurumu da reel sektöre gönderdiği yazıda atılacak adımlara ilişkin hatırlatmada bulundu

Yazıda, ithalat da dahil iç piyasaya ürün arz edecek firmaların, kanunun yürürlük tarihi itibarıyla belgelerini, HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan almış olması gerektiği, aksi halde 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacağı belirtildi

(Deniz Çiçek/Ankara)

6- Milli sporcu Birgül Erken, buz altı dalış rekoru için Tödürge Gölü'ne yeniden dalacak:

" Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan Tödürge Gölü, dünyanın en iyi buz altı dalışı lokasyonlarından biri. 25 Şubat tarihinde daha önce denediğimiz ancak teknik aksaklıklar nedeniyle geçersiz sayılan rekorumuzu yeniden deneyeceğiz"

"Buz kalınlığı geçen sene 30 santimetreydi ve mart ayında da 20 santimetrelere düşmüştü. Keşke bu rekoru Dünya Kadınlar Günü'nde deneseydim. Ama elimizi çabuk tutmamız gerekiyor"

(Fatih Gazioğlu/Ankara) (Fotoğraflı/Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 31 Ocak 2023 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement