Hastanedeki Okulda Yeni Yıl Öncesi Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Hastanedeki Okulda Yeni Yıl Öncesi Anlamlı Ziyaret

Hastanedeki Okulda Yeni Yıl Öncesi Anlamlı Ziyaret

Balıkesir’de Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hasta çocuklar için özel bir sınıf oluşturuldu.

28.12.2017 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hasta çocuklar için özel bir sınıf oluşturuldu. Her gün 2 öğretmen hastanede tedavi gören çocukların eğitimini üstleniyor. Hastanedeki okulun ise yeni yıl öncesi ağır misafirleri vardı. Balıkesir protokolünün önde gelen isimlerinin eşleri hastanedeki okulu ziyaret edip çeşitli hediyeler dağıttı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Mutlu Çocuklar, Sağlıklı Yarınlar' projesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde oluşturduğu hastane sınıfı, yatarak tedavi gören çocukların mutlu olduğu bir ortam haline geldi. Balıkesir il protokolünün eşleri, çocukların hastane korkusunu yenmek ve eğitimden geri kalmamaları için tasarlanan hastane sınıfına misafir oldu. Hanımefendiler, sınıfta bulunan çocuklara hem moral aşıladı hem de eğitim saatinde çocuklarla vakit geçirdi.

Hastane sınıfında müfredata uygun olarak her gün 08.30-15.10 saatleri arasında iki sınıf öğretmeni ile verilen eğitim öğretim faaliyetleri 'Mutlu Çocuklar, Sağlıklı Yarınlar' projesi ile genişledi. Çocukların sosyalleşmesi ve hastane korkularını yenmelerini amaçlayan projede onlarca çocuk ana sınıfını andıran hastane odasında eğlenceli vakit geçirdi. Kollarında takılı olan serumlarla hastane sınıfına gelen çocuklar, odanın da süslenmiş olduğunu görünce şaşırdı. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çaldığı şarkılara eşlik eden çocuklar, oyun oynayarak vakit geçirdi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, hastane sınıfına katılan çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini sundu. Yazıcı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, hastanemizin başhekimliğine ve Valiliğimizce düzenlenen bu proje ile sizin bugününüze renk katmayı amaçladık. Çocuklarınıza da bu sıkıntılı süreçte güzel zaman geçirmelerini istedik. Hastanede kaldığınız bu süreçte sizleri mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın eşi Nesrin Yıldız ise çocukların eğitimden geri kalmaması için böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. Projenin sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, projeyi hayata geçiren kurumlara da teşekkürlerini sundu.

Çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hastanede yatarak tedavi gören 15 çocuk, kendilerini ziyaret eden protokol eşleri ile eğlenceli zaman geçirdi. Beraber resim çizen, ebru yapan çocuklara hanımefendiler küçük hediyeler verdi.

Etkinliğe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın eşi Nesrin Yıldız, Garnizon Komutanı Kemal Turan'ın eşi Melek Turhan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in eşi Gülbahar Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan'ın eşi Tülay Demiraslan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın eşi Mehtap Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın eşi Cemile Avcı, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay'ın eşi Aylin Kınay ile katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastanedeki Okulda Yeni Yıl Öncesi Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.


Advertisement