İngiliz Çift 10 Yıllık Dünya Turuna Çıktı, Türkiye'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Yaşam

İngiliz Çift 10 Yıllık Dünya Turuna Çıktı, Türkiye'ye Hayran Kaldı

İngiliz çift, sahip oldukları her şeyi satıp 10 sene sürecek dünya turuna başladı. Türkiye'ye hayran kaldıklarını söyleyen çiftin son durağı İznik oldu.

23.02.2018 09:05  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya turu için 4 ay önce İngiltere'den yola çıkan seyyah çift, Bursa'nın İznik ilçesinde konakladı. İngiliz çift, ev ve arabalarını satıp, motosiklet ile 10 yıl sürecek dünya turuna çıktıklarını söyledi.

10 YIL SÜRECEK

İngiliz Andy Davidson ve Alissa Patter, 4 ay önce her şeylerini satıp dünya turuna çıkmaya karar verdi. İngiliz çiftin bu macerası tam 10 yıl sürecek. Genç seyyahlar, Fransa, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Salı günü İznik'e gelen ve cuma günü yeniden kaldıkları yerden tura devam edecek olan Davidson ve Patter, şu ana kadar 5 bin kilometre yol kat ettiklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE HAYRAN KALDILAR

İngiltere'de motor sporları dergisinde yazar olan Davidson ve finans uzmanı Patter, 2 yıl önce kendilerine bu yolculuğa nasıl başlayabilecekleri sorusunu sorduklarını, ardından ise herşeyi satıp böyle bir maceraya atıldıklarını söylediler. Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirten Davidson, "Türkler çok sıcak kanlı. Yemekleri de çok lezzetli" dedi.

İngiliz çift, cuma günü 10 yıl sürecek olan dünya turuna kaldıkları yerden devam ederek, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Tacekistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Japonya, Hindistan, Asya, Güney Amerika, Güney Afrika'yı gezip tekrar İznik'e dönmeyi hedefliyor.

İngiliz Çift 10 Yıllık Dünya Turuna Çıktı, Türkiye\'ye Hayran Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İngiliz Çift 10 Yıllık Dünya Turuna Çıktı, Türkiye'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • mossi: siz ingilizler hayran kaldığınız heryeri işgal etmekle ünlüsünüz 11 5 Yanıtla
  • ..: biz asgeri ucret maaşla türkiye dışına cıkıp geri gelemeyiz açlıkdan ölürüz :) 11 2 Yanıtla
  • Halil: İngilizler bu işi çok iyi yapıyorlar. Hem gez hem istihbarat.eskiden arkeolog kılığında gezerlerdi. 7 1 Yanıtla
  • deli rustem: Utanmaz konustugun lavi. Bak. Demekki. Sen. Irzdusmanisin ulkemize kirletmek sanami dustu zevzek copunu. Keserler. 0 1 Yanıtla
  • deli rustem: Tabiki hersey bedava hayran kalinmazmi ? Bu avrupada insanlikmi kaldi ne varsa Turk milletinde var malesef. Birbirimize gavura. Davrandigimizgibi. Davranmiyoruz yabanci oldugunuzda her kapi acik eyi dusunun 0 1 Yanıtla

Advertisement