Çengelköy Sahilinde Bir Genç Daha Akıntıdan Son Anda Kurtarıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Çengelköy Sahilinde Bir Genç Daha Akıntıdan Son Anda Kurtarıldı

Üsküdar Çengelköy'de 2 hafta önce bir gencin boğularak hayatını kaybettiği bölgede 15 yaşında bir genç daha akıntıya kapıldı. Gencin kurtarılış anı vatandaşlar tarafından görüntülendi.

07.07.2017 09:24  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Çengelköy sahilinde 2 hafta önce bir gencin boğularak hayatını kaybettiği yerde, 15 yaşında bir genç daha akıntıya kapıldı. Dalgıçlar tarafından son anda denizden çıkarılarak hastaneye kaldırılan gencin durumunun ciddi olduğu kaydedilirken olay cep telefonu kameralarına yansıdı.

AKINTININ YOĞUN OLDUĞU BÖLGEDE DAHA ÖNCE DE BOĞULMA VAKALARI YAŞANDI

Çengelköy sahilinde eski Kuleli Askeri Lisesi'nin karşısında bulunan akıntılı alanda, 15 yaşındaki Muhammet Hasan Demir isimli genç 2 hafta önce boğularak hayatını kaybetmişti. Yine aynı noktada 15 yaşındaki Yusuf Hancıoğlu da akıntıya kapıldı. Bir anda çırpınmaya başlayan Yusuf Hancıoğlu, arkadaşının çabasına rağmen kıyıya çıkmayı başaramayarak gözden kayboldu. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar, polisten yardım istedi.

VATANDAŞLAR TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Olay yerine gelen deniz polisi dalgıç kıyafetlerini giyerek denize girdi. Kısa sürede dalgıçlar tarafından bulunan genç, vatandaşların da yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Yusuf Hancıoğlu'nun denizden çıkarılması ve deniz kenarında yapılan ilk müdahalesi, çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi. Daha sonra olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren gencin sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

"ARKADAŞI TUTMAYA ÇALIŞTI, ELİNDEN KAÇIRINCA AKINTI ALIP GÖTÜRDÜ"

Olayı gören bir vatandaş, "Buradan bağırınca taşın üzerine kadar koştum. Sadece kafasını gördüm sonra ayaklarını gördüm. Sonra tepe üstü gitti. Bir daha da göremedim. Yüzmeyi çok az biliyormuş. Zaten akıntı aldı götürdü. Yanında bir arkadaşı vardı, tutmaya çalışmış ama elinden kaçırmış, tutamamış. Kaçırınca zaten boğuluyor deyince ben atladım taşın üzerine. Atlayacaktım ama bir kafayı gördüm bir de ayakları. Bir daha da atlayamadım" dedi.

UYARI TABELALARI ÇALINARAK HURDACILARA SATILIYOR

Vatandaşlar akıntının yoğun olduğu bu tehlikeli bölge için yetkililere çağrıda bulunarak, çözüm bulunmasını istedi. Bir vatandaş, "Acil olarak burada bir uyarıya ihtiyaç var. En azından buraya bir tabela koysunlar. Daha önce konmuştu ama götürüp hurdacılara satıyorlar. Yenisini de takip edip koyan yok. Muhtarlığın da bilgisi var, belediyeye de bilgi verildi ama şuana kadar bir gelişme yok" diye konuştu.

Çengelköy Sahilinde Bir Genç Daha Akıntıdan Son Anda Kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çengelköy Sahilinde Bir Genç Daha Akıntıdan Son Anda Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement