'Kıl Testere' ile Meslek Sahibi Oluyorlar - Son Dakika
Yerel

'Kıl Testere' ile Meslek Sahibi Oluyorlar

\'Kıl Testere\' ile Meslek Sahibi Oluyorlar

Bingöl’ün Genç ilçesinde kaymakamlık tarafından açılan ’kıl testere ve ahşap oymacılığı’ kursunda eğitim gören kadınlar, hem sanat icra ediyor, hem de iş sahibi olmanın hayallerini kuruyor.

15.03.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık tarafından açılan 'kıl testere ve ahşap oymacılığı' kursunda eğitim gören kadınlar, hem sanat icra ediyor, hem de iş sahibi olmanın hayallerini kuruyor.

Genç Kaymakamlığı, kadın ve engelli bireylerin hem sosyal hayata kazandırılması hem de iş olanaklarına sahip olmaları amacıyla 30 bin TL harcayarak, 'Kıl testere ve ahşap oymacılığı kursu' açtı. Geçen yıl başlatılan kursa, 2'si engelli olmak üzere 13 kişi başvurdu. Kaymakam Abdullah Köklü'nün büyük desteğiyle, Eğitimci Ramazan Bolat öncülüğünde eğitime başlayan kadınlar, 7 ay boyunca kıl testere ve ahşap oymacılığıyla eserler üzerinde çalıştı.

EMEKLERİ SERGİLENDİ

Kurs süresinin bitiminin ardından birbirinden güzel eserlere imza atan kursiyerler emeklerini Engelsiz Yaşam Derneği'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Eserleriyle halkın beğenisini toplayan kadınlar, kısa sürede sipariş almaya başladı. Aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşayan kadınlar, şimdi iş yeri açmanın hayallerini kuruyorlar.

Kurs hakkında bilgi veren eğitmen Ramazan Bolat, bayanlara iş kolu sağlamak ve onların maddi kazanç elde etmeleri için 2014 Eylül ayında kursa başladıklarını söyledi. Kursun bugün itibariyle belli bir olgunluğa eriştiğini ve birinci sergisini tamamladığını kaydeden Bolat, "Bunların tamamı kıl testere kolu kullanılarak, makine kullanılmadan yapıldı. Çok güzel beğeniler aldık, bize çok güzel dönüşler oldu. Bunun daha sonra çok daha iyi olacağına inanıyorum. İnşallah bundan sonra daha büyük sergilerimiz, daha çok eserler, daha çeşitli eserlerle Genç halkını karşılayacağız. Başta kursiyerlerimiz olmak üzere güzel bir maddi kapı açıldığına inanıyorum. Kursiyerlerim benden sonrada bunu burada devam ettireceklerdir" dedi.

Kurs sayesinde maddi anlamda kendi ve ailesine destek sağlamayı düşündüğünü ifade eden kursiyerlerden Ayten Görül, "Bundan sonra güzel bir iş yeri açıp bu işi paraya dökmek istiyorum. İnşallah bunun sayesinde kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerden Hatun Onat ise, ilçelerinin küçük bir yer olduğunu ve sosyal hiçbir aktivite olmadığını söyledi. Onat, "Böyle bir kurs açıldığını duydum ve buraya geldim. Başta ne ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. İlk başta zorlandık, strese girdik ama alıştıktan sonra, baya zevk almaya başladık. 7 ay sonra üretime geçtik. Şuanda üretime geçtik ve eve katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. İleriki aşamada belki biraz daha destekle, kendi ürünlerimizi yapacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kursla birlikte engelli ve bayanlara yönelik istihdam alanları oluşturmak ve onları sosyal hayata kazandırmayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Abdullah Köklü, "Projenin temel hedefi, bayanları Bingöl Genç gibi küçük bir yerde istihdam alanlarının fazla olmaması sebebiyle, bir işe kavuşmaları, kendi paralarını kendileri kazanmaları ve ailelere destek olmalarıdır. Bununla beraber, sosyal hayata katılmalarıdır. Bayanlarımız kısa sürede mesafe aldılar tüm kamu kurumları olarak bizde onlara destek veriyoruz" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kıl Testere' ile Meslek Sahibi Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement