Kırkpınar'da Bir İlk - Son Dakika
Spor

Kırkpınar'da Bir İlk

Kırkpınar\'da Bir İlk

656.’sı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bu yıl bir ilk yaşanıyor.

14.07.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

656.'sı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl bir ilk yaşanıyor. Dopinge karşı adeta savaş açan Güreş Federasyonu, başpehlivanlara uygulanan doping kontrolünü tüm boylara uygulamaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Kırkpınar Başpehlivanlığı'nı kazanan başpehlivan Ali Gürbüz, alınan kan örneklerinin ardından dopingli çıkmış ve dualı çayır Er Meydanı'ndan 2 yıl men edilerek unvanı elinden alınmıştı. Yaşanan doping olayı sonrası Güreş Federasyonu tarafından tüm branşlarda dopingle mücadele ve güreşçilere karşı farkındalık oluşturmak için bu yıl 656.'sı düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Minik 1 ve Minik 2 boyun dışında, Teşvik, Tozkoparan, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı ve Baş boylarında dereceye giren güreşçilere doping kontrolü uygulaması yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Kurulu Asbaşkanı Mehmet Ayan, başpehlivanlık başta olmak üzere büyük boylarda doping uygulamasının her yıl yapıldığını ancak bu yıldan itibaren genç pehlivanlarda dopinge karşı farkındalık oluşturmak için Minik 1 ve Minik 2 boy haricinde tüm boylarda, aralıklarla doping kontrollerinin gerçekleşeceğini söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırkpınar'da Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement