(Özel Haber) Köylülerin Desteğiyle Kalp Ameliyatı Olacak - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) Köylülerin Desteğiyle Kalp Ameliyatı Olacak

(Özel Haber) Köylülerin Desteğiyle Kalp Ameliyatı Olacak

Mersin'de Bağ-Kur'a borcu bulunduğundan dolayı 14 aydır kalp ameliyatı olamayan Mehmet Demir'in (45) yardımına köylüler koştu.

10.12.2013 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Bağ-Kur'a borcu bulunduğundan dolayı 14 aydır kalp ameliyatı olamayan Mehmet Demir'in (45) yardımına köylüler koştu. Gülnar'ın Koçaşlı köyü halkı tarafından toplanan bin TL ile Bağ-Kur borcu yapılandırılan Mehmet Demir, 20 gün sonra kalp ameliyatı olabilecek. Ancak doktorların "evden bile çıkmaman gerekir" dediği Mehmet Demir, 36 aylık yapılandırma borcunun geri kalanını ödememesi durumunda hem yapılandırması yanacak hem de ameliyat masrafları geri talep edilebilecek.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'a bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde eşi Fatma ve çocukları Görkem ve Yadigar'la birlikte yaşayan Demir, yardımsever ve hayırseverlerden destek bekliyor. Başından geçenleri İHA muhabirine anlatan Mehmet Demir, 1998 yılında bir çay ocağı açtığını ve bu dönemde Bağ-Kur'a kayıt olduğunu belirterek, "Bir süre sonra borcumu ödeyemedim. 1998-2008 yılları arasında 10 senelik hakkımızı kapattırdık. Ancak 2008 yılında tekrar yeniden başlattım ve bugüne kadar devam etti. Zaten 7-8 yıldır şeker hastalığım vardı. 2012 yılında kalp rahatsızlığı geçirdim ve anjiyo oldum. O zaman ameliyat olmam gerektiği söylendi ama Bağ-Kur'a borcumdan dolayı 14 aydır ameliyat olamadım. Ancak 29 Kasım'da bir kez daha kalp krizi geçirdim ve 3 gün yoğun bakımda yattım. Ancak yine Bağ-Kur'a borcum olduğundan dolayı bu güne kadar ameliyat olamadım" dedi.

"YAPILANDIRMAYI ÖDEYECEK DURUMUM YOK"

28 bin TL'lik borcunu yapılandırma yaptıklarını belirten Demir, "Köylümüz tarafından bir bağış kampanyası düzenlendi. Bu şekilde yapılandırmanın ilk taksiti olan bin TL'yi yatırdık. Bu sayede 20 gün sonra ameliyat olacağım. Ancak yapılandırma 36 ay. Ameliyattan sonra bunu ödeyebilecek durumum yok. İşimiz yok, gücümüz yok. Zaten doktorun bana dediği 'çalışamazsın, böyle evde dinleneceksin.' Hatta doktor evden bile çıkmamam gerektiğini söyledi. Tabi evimiz de kira. 2 çocuğum var. Biri ortaokula, biri liseye gidiyor. Onların da masrafları var. Yardımsever ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Gülnar Koçaşlı Köyü Yardımlaşma, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Ali Deliktaş ise, köylüleri ve derneğin üyesi olan Mehmet Demir'in kalp ameliyatı olabilmesi ve eski sağlığına tekrar kavuşması için böyle bir kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Mehmet Demir'in abisi Davut Demir ile birlikte Toroslar Ziraat Bankası'na 'Mehmet Demir Bağış' hesabı diye bir hesap açtırdık. Buraya köylülerimiz yardım yaptılar. İşte o bin TL'yi buraya yapılan yatırılan paralarla elde ettik. Fakat Mehmet Demir kalan borçlarını ödemediği takdirde veya taksitlendirme de aksaklık yaptığı takdirde ameliyatla ilgili devletin yapmış olduğu masrafların tamamının Mehmet Demir'den geri alınacağını söyledi yetkililer. Bu durumda bizim köylülerimizin gücü de zaten ancak ilk taksit için yetti. Bundan sonra yardımseverlerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) Köylülerin Desteğiyle Kalp Ameliyatı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement