(Özel Haber) - Polisi Görünce Cep Telefonunu Bırakan Sürücüler Radara Yakalanmaktan Kurtulamadı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) - Polisi Görünce Cep Telefonunu Bırakan Sürücüler Radara Yakalanmaktan Kurtulamadı

Bursa'da, trafik kurallarına uymayan ve aşırı hız yapan sürücüler radardan kaçamadı.

12.01.2012 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, trafik kurallarına uymayan ve aşırı hız yapan sürücüler radardan kaçamadı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hız yapan sürücülere ceza keserken, kurallara uyan ve emniyet kemeri takan sürücülere ise teşekkür etti.

Her gün farklı bir yerde trafik uygulaması yapan trafik polisleri, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda radar uygulaması yaptı. Ekipler, 60 kilometre hız sınırını aşan sürücüleri ilk önce radar cihazıyla tespit etti. Cihaz, hız sınırını aşan araçlar için sinyal verdi. Bunun üzerine radar ekibi, hız sınırını aşan sürücüleri 100 metre ilerde duran trafik ekiplerine telsizle anons etti.

Aracın marka, model ve plakasını alan ekipler, sürücüleri tek tek durdurdu. Trafik polisleri, aracını sağa çeken sürücülerden ehliyet ve ruhsat istedi. Trafik polisi, sürücülere hangi hızla radara girdiklerini ve hangi sebepten dolayı ceza kestiklerini anlattı. Polis, sürücülere sadece ceza kesmekle kalmadı, trafik kurallarına riayet eden şoförlere de teşekkür etti.

Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşan sürücülere 154 lira, yüzde 30'dan fazla aşanlara da 319 lira ceza yazıldı.

CEP TELEFONUYLA KONUŞANLAR DA RADARDAN KAÇAMADI

Trafikte en çok karşılaşılan durumlardan biri olan sürücülerin direksiyon başında cep telefonuyla konuşmaları da radar cihazından kaçmadı. Radar aracını gören ve telefonla konuşan bazı sürücüler hemen telefonu bıraktı ancak 72 liralık cezadan kurtulamadı.

Görüşü engelleyen, bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli arz edebilecek süs, aksesuar ve eşya bulunduran, çevredekileri rahatsız edecek derecede duman ya da gürültü çıkaracak şekilde abartılı egzoz takan sürücülere ise 154 TL ceza kesildi.

Aracın muayene süresini geçirenlere 72, sürücü belgesiz araç kullanan ya da kullanıma izin verenlere de 319 lira ceza yazıldı. Alkol kullandığı için daha önceden ehliyetine el konulan ancak yine de trafiğe çıkan bir sürücü ise mahkemeye sevk edildi.

ARAÇ CAMINA FİLM ÇEKENLERE 154 LİRA CEZA

Radar cihazı, sadece hızı tespit etmekle kalmıyor, aynı zamanda emniyet kemeri takmayan sürücüleri ve camlarına siyah film çeken otomobilleri de kayıt altına alıyor. Araçlarının içini göstermeyecek şekilde camlarına siyah şerit çeken sürücülere 154 TL trafik cezası kesildi. Ceza kesilen bir kadın sürücü, "Aracımda film olduğu için 154 lira ceza kesildi. Filmleri çıkarmayı düşünüyorum" dedi.

Polisler, ceza kestikleri sürücüleri, hız yapmamaları, seyir halinde cep telefonuyla konuşmamaları ve emniyet kemeri takmaları hususunda uyardı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) - Polisi Görünce Cep Telefonunu Bırakan Sürücüler Radara Yakalanmaktan Kurtulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement