Van'da Sebze Fiyatlarına Nakliye Zammı - Son Dakika
Güncel

Van'da Sebze Fiyatlarına Nakliye Zammı

Van\'da Sebze Fiyatlarına Nakliye Zammı

Antalya'da kamyoncuların kontak kapatma eylemi, Van'da sebze ve meyve fiyatlarına olumsuz yansıdı.

29.01.2014 13:49  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da kamyoncuların kontak kapatma eylemi, Van'da sebze ve meyve fiyatlarına olumsuz yansıdı.

Antalya'da kamyoncuların kontak kapatma eyleminde bulunmaları nedeniyle sebze fiyatlarında artış meydana geldiğini belirten Van Belediyesi Toptancı Sebze ve Meyve Hali esnafı, satışlarda azalma olduğunu belirttiler. Patates başta olmak üzere patlıcan, biber ve domateste yüksek bir fiyat artışı olduğunu ifade eden esnaf Fatih Akyel, "Yağışlar, ürünün elden ele gelmesi ve son günlerde kamyoncuların kontak kapatma eylemi sebze fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Çünkü, nakliyeciler grevde olduğu için sebze gelmiyor. Sebze gelmediği için elde bulunan ürünler de zamlı bir şekilde satılıyor. Bu da tüketicilere olumsuz yansıyor. Vatandaş fiyatların yüksek olması nedeniyle ihtiyacının altında sebze alıyor" dedi.

Sebze fiyatlarının mevsim şartlarına göre yüksek olduğunu, bu nedenle satışların düşük olduğunu ifade eden komisyoncu Yusuf Ceylan da, "Üretim yerlerinde yağışın çok olması, malın yerinden alınıp buraya getirilmesi gibi nedenler sebze maliyetinin yüksek olmasına neden oluyor. Bunun yanında kamyoncuların da grevde olması haliyle sebze fiyatlarına olumsuz yansıyor" diye konuştu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle sebze fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren Seyfettin Abi ise, üreticilerin zam üstüne zam yaptığını; patatesin de zamdan en çok pay alan ürün olduğunu sözlerine ekledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da Sebze Fiyatlarına Nakliye Zammı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement