Suad Liçi: "Euro 2020'de Grubun Favorisi Fransa ve Türkiye" - Son Dakika
Spor

Suad Liçi: "Euro 2020'de Grubun Favorisi Fransa ve Türkiye"

Suad Liçi: "Euro 2020\'de Grubun Favorisi Fransa ve Türkiye"

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarında Türkiye ile birlikte H Grubu’nda yer alan Arnavutluk Milli Takımı’nın bir üst tura çıkma şansını değerlendiren Arnavutluk Süper Lig’i takımlarından KF Vllaznia Shkoder’in başkanı Suad Liçi, "Grubun favorisi Fransa ve Türkiye.

03.12.2018 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarında Türkiye ile birlikte H Grubu'nda yer alan Arnavutluk Milli Takımı'nın bir üst tura çıkma şansını değerlendiren Arnavutluk Süper Lig'i takımlarından KF Vllaznia Shkoder'in başkanı Suad Liçi, "Grubun favorisi Fransa ve Türkiye. Arnavutluk da 3.'lüğü zorlar diye düşünüyorum" dedi.

Arnavutluk Süper Lig'i takımlarından KF Vllaznia Shkoder'in başkanı olan eski futbolcu Suad Liçi, EURO 2020 grupları, Arnavut futbolu ve daha birçok konuda İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Sözlerine EURO 2020 elemelerinde Türkiye ile birlikte yer aldıkları H Grubu'nu değerlendirerek başlayan Liçi, "Grubun favorisi Fransa ve Türkiye. Arnavutluk da 3.'lüğü zorlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Panucci ile ciddi sıkıntılar yaşandı"

Arnavutluk Milli Takımı'nın geçmiş yıllara göre ciddi sıkıntılar içinde olduğunu anlatan 44 yaşındaki futbol adamı, "Avrupa Şampiyonası'na katılırken takımın başında Giovanni de Biasi vardı. Onunla bir ivme yakalanmıştı. Ardından Panucci geldi. O geldikten sonra ciddi sıkıntılar yaşandı. Onunla devam edilir mi, bilmiyorum. EURO 2020'de Arnavutluk takımının ne durumda olacağı hocaya bağlı" şeklinde konuştu.

"Arnavut futbolunda yeni yapılanmaya gidiliyor"

Arnavutluk'ta özellikle alt yapıları kapsayan yeni bir yapılanma içinde olunduğunu vurgulayan Liçi, "Genç takımlara yeni bir sistem geliyor. Bunun Arnavutluk Milli Takımı'na da yansıyacağını düşünüyorum. Milli takımın yarısı İtalya'da oynuyor. Napoli'de Elseid Hysaj, Lazio'da Thomas Strakosha var. Bunlar tecrübeli isimler. Alt yapıdan gelenler de yavaş yavaş takıma monte edilmeye çalışılacak" diye konuştu.

"Arnavut ile Türkiye kıyaslanamaz"

Arnavutluk'ta futbolun Türkiye'nin gerisinde olduğunu belirten KF Vllaznia Shkoder Başkanı, "Arnavutluk ile Türkiye futbol açısında kıyaslanamaz. Türk futbolu çok ileride. Alt yapı ve tesisler açısından gelişmiş durum" dedi.

"Yüksek ücretlere oyuncular alamıyoruz"

Futbolcu ağını genişletmek ve yeni yetenekler bulmak için Sportif Direktör Engin Fırat ile birlikte Nijerya'ya gideceklerini söyleyen Suad Liçi, "Arnavutluk'ta Türkiye gibi büyük paralar bulunmuyor. Yüksek ücretlere oyuncular alıp oynatılamıyor. Bizler de Nijerya gibi ülkelere gidip, oradan iyi oyuncular bularak alacağız. Daha sonra onların gelişimini sağlayıp yüksek fiyatlara satma düşüncesindeyiz" açıklamasında bulundu.

Son olarak da başkanı olduğu KF Vllaznia Shkoder takımının hedeflerinden bahseden Liçi, "Gelecek seneden itibaren Avrupa kupalarına katılmak şart. Gruplara kalmak önemli. Gruplar için 3 milyon Euro gibi ciddi bir rakam veriliyor. Bunlar Arnavut futbolu için yüksek paralar. Bu seneki hedef ise kupa" diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Suad Liçi: 'Euro 2020'de Grubun Favorisi Fransa ve Türkiye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.


Advertisement