Türkiye'yi Ağlatan Şehidin Yırtık Çoraplı O Çocukları Artık Okula Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'yi Ağlatan Şehidin Yırtık Çoraplı O Çocukları Artık Okula Gidiyor

Türkiye\'yi Ağlatan Şehidin Yırtık Çoraplı O Çocukları Artık Okula Gidiyor

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 7 Ekim 2007 tarihinde 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenazesine amcalarının kucağında getirilen çocuklarının görüntüsü tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti.

23.12.2015 11:04  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 7 Ekim 2007 tarihinde 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenazesine amcalarının kucağında getirilen çocuklarının görüntüsü tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Kızları Güneş ve Zeliha'nın yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri tüm ülkeyi ağlatmıştı. Uzun yıllar babasız büyümek zorunda kalan o kızlar şimdi büyüdü ve okula gidiyor.

Gabar Dağı'nda 13 askerimizin şehit edilmesi Türkiye'de büyük üzüntü yaratırken terhisine 20 gün kala teröristlerce şehit edilen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un (22) Güneş ve Zeliha adlı çocuklarının babalarının cenaze törenine amcaları Ömer Aksoy'un kucağında, yalınayak ve yırtık çoraplarla katılması ise tüm Türkiye'yi daha da üzmüş ve derinden etkilemişti.

Babaları şehit olduğunda Güneş 3, Zeliha ise 2 yaşındaydı. Devlet küçük kızlara sahip çıkarak her bir kıza bir daire verdi. Anneleri Fatma Aksoy maaşa bağlanan çocukların bazı yakınları ise çeşitli işlere yerleştirildi.

OPERASYONA YIRTIK ÇORAPLI KIZIN İSMİ VERİLDİ

Şehit kızlarının Türkiye'yi derinden etkileyen görüntülerinin ardından Türk Ordusu Kuzey Irak'a 21 Şubat 2008 tarihinde bir kara harekatı başlattı. Operasyona Şanlıurfalı Şehit Kazım Aksoy'un 3 yaşındaki kızı Güneş'in adı verildi. Aynı yıl şehidin Eyyübiye İlçesine bağlı İncirli köyünde yapımı tamamlanan Beşat İlk ve Ortaokulunun ismi Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy olarak değiştirildi.

O ÇOCUKLAR ARTIK YENİ AYAKKABI VE ÇORAP GİYİYOR

Yaklaşık 8 yıl önce babaları şehit olduğunda 2 ve 3 yaşında olan kızlar, bu gün 10 ve 11 yaşına geldi. 11 yaşındaki Güneş, babasının isminin verildiği okulda 6. sınıfa giderken 10 yaşındaki Zeliha ise aynı okulda 4. sınıfa gidiyor. Babalarının cenaze töreninin ardından uzun süre yırtık çoraplı şehit çocukları olarak Türkiye gündeminde kalan kız kardeşler, devletin sağladığı imkanlarla yeni çorap ve ayakkabı giyip okula gidiyor. Kızlar için evin bahçesine salıncak ve kaydırak kuruldu. Askerler de aileyi yalnız bırakmayarak sürekli ziyaret ediyor. Evin her tarafında ise şehit babalarının fotoğrafları asılı. Babaları şehit olduğunda o günü pek hatırlamadığını fakat yine de o acıyı hissettiğini söyleyen Güneş, duvarda asılı babasının fotoğraflarına bakarak teselli bulmaya çalışıyor. Şu anda okula gittiğini ve herhangi bir sorunu olmadığını söyleyen Güneş, hayatından memnun olduğunu ve okulun da iyi gittiğini, artık çorap ve ayakkabı sıkıntısı olmadığını söyledi. Şehidin küçük kızı Zeliha ise, babasının isminin verildiği okulda okuduğunu, 4. sınıfta olduğunu ve derslerinin de iyi olduğunu söyledi. Şehidin küçük kardeşi Yasin Aksoy da, "Güneş ve Zeliha ile ilgileniyoruz. Güneş burada ama Zeliha şu anda okulda. Devletimizden çok memnunuz. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan çok memnunuz. Hem bize bakıyorlar hem de kızlara bakıyorlar" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'yi Ağlatan Şehidin Yırtık Çoraplı O Çocukları Artık Okula Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement