Uğruna Kanun Değiştirilen Tesis Şimdi Sağlık Dağıtıyor - Son Dakika
Yaşam

Uğruna Kanun Değiştirilen Tesis Şimdi Sağlık Dağıtıyor

Uğruna Kanun Değiştirilen Tesis Şimdi Sağlık Dağıtıyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki Emendere Termal Otel, 32 derecelik termal suyu ile sedef hastalarına şifa dağıtıyor.

11.06.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki Emendere Termal Otel, 32 derecelik termal suyu ile sedef hastalarına şifa dağıtıyor.

Sındırgı ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Emendere Termal Otel, başta sedef hastalıkları olmak üzere cilt hastalıklarına şifa dağıtıyor. Ormanın içinde, derenin kenarında ve doğa ile iç içe olan Emendere Termal Otel, başta İstanbul, İzmir, Bursa olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, saniyede 200 litre suyu akan Emendere'yi anlattı. Başkan Yavaş, "Emendere, ismi ile münhasır 'Emandere', yani yardım dilenen anlamında bir kelimeden türemiş. Sındırgı'ya 6 kilometreye mesafede 32 derece sıcaklığında suyu bulunan sedef, yara, yanıklara, cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen bir kaplıca. Derenin yanında, vadinin içinde 200 litre saniyede suyu akan bir otel burası. 8 yıl önce dere içinde 2 küveti bulunan, insanların tedavi gördükleri ve güzellik hamamı olarak algılanıyor. İçinde selenyum denilen bir mineral var, bu mineralin cildi yenileştirdiği biliniyor. İçinde radon gazı var. Ciddi anlamda cilt hastalıklarına iyi gelen bir gaz. Üniversite yıllarında Adapazarı'ndan sedef hastası bir ağabeyimiz buraya geldi. Sedef hastalığına suyun iyi geldiğini ve çadır kurarak burada kaldığını söyledi. 'Size bir emanet bırakıyorum. Bir gün bu memlekete idareci olursanız buraya kaplıca yapın' dedi. Rabbim nasip etti, 2004'de belediye başkanı oldum. Adnan ağabey de 6 dönüm arazisini bize hibe etti. Dönemin Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile irtibata geçti. Biz Kadir Bey'e gittik durumu anlattık. Kadir Bey, Allah razı olsun kendisinden ilgilendi konu ile. Çelikten binalar dikti, 28 odası olan, 2 kapalı havuz, 1 açık havuz olan bir alan çıkardı ortaya. Biz 3-5 odalı bir yer beklerken kendisi 3 milyon liralık bir tesis çıkardı ortaya" dedi.

KADİR TOPBAŞ İMZASI

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Emendere'nin Türkiye'de bir ilki meydana getirdiğini söyledi. Yavaş, "Türkiye'de bir belediyenin başka bir şehir üzerinde yaptığı ilk tesis burası. Yatırımın büyüklüğü sebebiyle işin olmama durumu ortaya çıktı. Sonra Kadir Bey konu ile ilgilendi. Bir şehrin, başka bir şehrin içinde tesis yapması ile ilgili kanun çıktı. Yani Emendere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanun değiştiren bir tesis oldu. Bizim projemizden etkilenenler oldu ve şimdi termal tesisler yapılıyor. Şehir merkezine termal kent inşa ediliyor. Biz Sındırgı'nın önünü termal turizm ile açacağımızı biliyoruz. Şu an Balıkesir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ali Osman Sali'ye konuyu anlattık. Bize Afyon örneğini gösterdi. Afyon Milletvekili Sait Açpa ile görüştük. Bize tavsiyelerde bulundu. Biz de tavsiyelerini uyguladık. Sındırgı şu anda teşvik kapsamında. KDV yüzde 18'den yüzde 1'e düşüyor, işçi ve işveren paylarını devlet ödüyor. Bir ucundan bir ucu 20 kilometreyi kaplayan turizm alanı söz konusu. 3 tane biner dönümlük devlet tarafından bedelsiz olarak 3 arazimiz var. Yatırımcı geldiğinde, at çiftliklerinden tutun da sporcuların kamp yapabileceği alanlara kadar yer bedelsiz olarak veriliyor. kendilerine 98 derecelik ve 32 derecelik termal sular tahsis ediliyor. Bugün 2 otel bitti, 2 yatırımcı da inşaata başlamak üzere bekliyor" şeklinde konuştu.

Başkan Yavaş, Emendere Termal Otel'e gelen ziyaretçilerin en çok ilgisini Yağcıbedir halılarının çektiğini söyledi. Yavaş, " Isparta'nın halısı kalmadı, bizim Yağcıbedir halımız var. Fiili olarak var olan tek halı Yağcıbedir halısı. Misafirlerimiz halının dokunduğu tezgahları da görebilecek. Şu an İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa'dan gelen misafirlerimiz var. Yazın genç nüfus, kışın daha yaşlı nüfus ilgi gösteriyor. Buraya gelenlerin özellikle Sındırgı pazarını dolaşmalarını da tavsiye ederim. Birebir sabah kalkıp, tarladan rokasını, teresini, ıspanağını koparmış daha çisentisi üzerinde duran sebzeleri alabilirler. Kertil kebabımız var burada. Köy yumurtasını, köy balını, mevsimine göre çilek reçelini bulabilirler" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Uğruna Kanun Değiştirilen Tesis Şimdi Sağlık Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement