Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan "Havuz" Kararıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan "Havuz" Kararıyla İlgili Açıklama

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ‘açık havuz’ düzenlemesiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

08.12.2017 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 'açık havuz' düzenlemesiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Tartışmaların odak noktası olan konu hakkında merak edilenleri yanıtlayan Aydın, "İyi bir niyetle yeşil alanın miktarı artsın, havuzlardaki hijyen koşulları daha iyi olsun diye atılmış olan bir adım var fakat bu adım yaşam şekline müdahale olarak nitelendiriliyor. Böyle bir şey mümkün değil" dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşümün pilot projelerinin uygulandığı Zeytinburnu'nda, İlçe Belediye Meclisi'nden geçen kararla ilçedeki sitelerde yapılacak değişiklik iddiaları büyük yankı uyandırdı.Zeytinburnu Kazım Özalp Ortaokulu'nda 'Engelliler Sınıfı' açılışına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, tartışmaların ve eleştirilerin odak noktası olan 'açık havuz' kararı ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

"Havuzlar yeşil alanın yerine yapılmasın, hijyen koşulları daha iyi olsun"

Ortaya atılan iddiaların inanılır gibi olmadığını ve çarptırıldığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Biz ne yapmak istedik konu nerelere çekildi. Zeytinburnu'muzda yeşil alanlarımızın miktarı az, fabrikaların olduğu yerlere yeni siteler yapılıyor. Biz hemşehrilerimizden gelen istekler uğruna arzu ettik ki, havuzlar yeşil alanın yerine yapılmasın. Havuzlar yer altına yapılsın, üzeri kapatılsın, yer altındaki havuzları kim nasıl kullanacaksa o şekilde kullansın. Üzeri de yeşil alan olsun, yeşil alan mı yoksa havuz mu. Açık alanda olduğu zaman hijyenle ilgili problemlerde var. Havuzlar açık alanda olduğunda 12 ay kullanma imkanı yok, bunun yanı sıra yeşil alandan da kısıtlama yapmak zorunda kalınıyor. İyi bir niyetle yeşil alanın miktarı artsın diye, havuzlardaki hijyen koşulları daha iyi olsun diye atılmış olan bir adım var ve bu yaşam şekline müdahale olarak nitelendiriliyor, böyle bir şey mümkün değil" dedi.

"Kapalı alandaki havuzlar 12 ay kullanılabilir"

Zeytinburnu halkı ve insanlarımız burada diyerek sözlerini sürdüren Aydın, "Biz Zeytinburnu Belediyesi olarak yer altına havuzlar yapıyoruz. 2 havuzumuzu daha yeni açtık, resmi açılışını dahi henüz gerçekleştiremedik ama filen hizmete soktuk. Havuzu yerin altına yaptık üzerine ise spor alanı yaptık. Şu anda çok güzel kullanılıyor, temizlikle ilgili de bir endişe yok. Açık alanda olmuş olsa 12 ay kullanılamayacak ama kapalı alanda olduğu sürece 12 ay boyunca kullanılabilir. Bu karar tamamen halkımızı düşünerek, Zeytinburnu'nda yeşilin miktarı artsın, havuzlarda hijyen koşulları daha iyi sağlanabilsin ve havuzlar daha uzun süre kullanılabilsin diye atılmış bir adımdır. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde, gönüllerimizi birbirimize daha çok açmamız gereken bir dönemde neden böyle farklı yaklaşımlar ortaya konulur ben anlamakta güçlük çekiyorum. Biz Zeytinburnu'nda 19'uncu yılımızın içerisindeyiz. Kimin nasıl yaşayacağına müdahale etmedik, kimseyi yönlendirmedik, bu tamamen yeşille ilgili bir olaydır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan 'Havuz' Kararıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement