Özel İş Yerlerinde "İbadet Özgürlüğü" Talebi - Son Dakika
Güncel

Özel İş Yerlerinde "İbadet Özgürlüğü" Talebi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MAZLUMDER Bursa Şube Başkanı Şakir Çalışkan'ın konuşması Grubun, taleplerini içeren mektupları göndermeleri Özel iş yerlerinde "ibadet özgürlüğü" talebi MAZLUMDER Bursa Şubesi tarafından, özel sektöre ait fabrika ve iş yerlerinde çalışanlara ibadet özgürlüğü tanınması talebiyle basın açıklaması yapıldı.

16.04.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MAZLUMDER Bursa Şube Başkanı Şakir Çalışkan'ın konuşması

Grubun, taleplerini içeren mektupları göndermeleri Özel iş yerlerinde "ibadet özgürlüğü" talebi

MAZLUMDER Bursa Şubesi tarafından, özel sektöre ait fabrika ve iş yerlerinde çalışanlara ibadet özgürlüğü tanınması talebiyle basın açıklaması yapıldı.

Orhan Gazi Parkı'nda toplanan dernek üyeleri adına konuşan MAZLUMDER Bursa Şube Başkanı Şakir Çalışkan, bazı sanayi kuruluşlarında çalışan işçilerden, iş yerlerinde namaz kılamadıkları yönünde şikayetler aldıklarını söyledi.

Konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"İbadet hakkı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 18. maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 1. ve 2. maddesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 24. maddesinde düzenlenmiş en temel insan haklarından biridir. Bunun böyle olmasına pozitif hukukta bu üst normlara bağlı somut, emredici, hiç bir tartışmaya ve keyfiliğe yer bırakmayacak yasal düzenlemeler yapılmadığı için çalışanlar bu haklarını kullandıklarında ya da kullanmak istediklerinde sık sık iş verenlerle karşı karşıya gelmekte, işi ile inancı arasında tercihte bulunmaya zorlanabilmektedirler. İbadet hakkı, bütün insanlar için kabul edilmiş vazgeçilmez, pazarlık ve polemik konusu yapılamaz en temel insan haklarının başında gelir. Bu hakkın kullanımı özel sektörde çalışma hayatı sözleşme serbestisi üzerine kurulur gibi mazeretlerle geçiştirilemez."

Daha sonra grup, taleplerini içeren mektubu Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TBMM'de grubu bulunan partilerin genel merkezlerine posta yoluyla gönderdi.

Özel İş Yerlerinde "İbadet Özgürlüğü" Talebi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel İş Yerlerinde 'İbadet Özgürlüğü' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement