(Özel) Kartal'da bina çökmesiyle acı yaşayanlar 1 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

(Özel) Kartal'da bina çökmesiyle acı yaşayanlar 1 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi

(Özel) Kartal\'da bina çökmesiyle acı yaşayanlar 1 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi

Kartal'da 6 Şubat 2019 tarihinde Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesiyle 21 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti.

06.02.2020 10:23  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal'da 6 Şubat 2019 tarihinde Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesiyle 21 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti. Göçük altından yaralı olarak kurtarılanlar ile yakınlarını olayda kaybeden bina sakinleri, olaydan bir yıl sonra binanın çöktüğü yerde bir araya geldi.

Kartal'da 6 Şubat 2019 tarihinde Yeşilyurt Apartmanı çökmüş ve yaşanan faciada 21 kişi hayatını kaybetmişti. Tüm ülkeyi üzüntüye boğan ve gündemden günlerce düşmeyen olayın üzerinden 1 yıl geçti. Göçük altından yaralı olarak kurtarılanlar ile yakınlarını olayda kaybedenler, bir sene sonra binanın çöktüğü yerde bir araya geldi.

Kız kardeşini olayda kaybeden Gökhan Yılmaz, "Annem, babam ve kız kardeşim Yeşilyurt Apartmanı'nda yaşıyordu. Annem ilk gün yaralı olarak çıktı ama kız kardeşim iki gün sonra vefat etti. Olayın üzerinden bir sene geçti ama acılarımız hala ilk günkü gibi taze. Her gün aynı olayı yaşıyoruz diyebilirim. Özellikle iki hafta önce Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayı televizyonda gördük. 1 seneki olay tekrar gözlerimizde canlandı. Olay hiçbir zaman unutulmayacak ama belki biraz daha kabullenmiş olacağız" diye konuştu.

Göçül altından yaralı halde kurtarılan Adem Alemdar, "Üzüntünün, hüznün en derinindeyiz. Yaşamın devamı neyse o şekilde devam ediyoruz. Bizler için üzülen her yürek, bizleri görmeden, tanımadan üzülen yüreklere selam ettik. Onlarca, yüzlerce insanın bizler adına üzülmesi, insanlık adına üzülmesiydi. Olayı yaşayan ve yakınlarını Hakk'a uğurlayan bir kişi olarak söylüyorum herkese teşekkürler. Bizleri ayakta tutan psikolojik destektir" dedi.

Kızı göçük altından yaralı halde kurtarılan Fethi Tekgöz, "Kötü bir olay yaşanmıştı. Olayın acıları hala var, daha geçmedi. Kızım Azra Havva Tekgöz'ün tedavileri devam ediyor. Bacaklarında sıkıntı var. Onların mücadelesini veriyoruz. Bu arada daireler yapıldı ve bitti. İnşallah her şey daha iyi olacak" dedi.

Elazığ'daki deprem hakkında konuşan Tekgöz, "Çok kötü bir olay. İnsanlarımız mücadeleden vazgeçmesinler. İnşallah el birliğiyle bunun üstesinden gelinecek" şeklinde konuştu.

Akrabaları göçük altından yaralı halde kurtarılan Nedim Alemdar ise, "Acılarımızda değişen bir şey yok. Acılarımızı artık içimizde yaşıyoruz. Hayat devam ediyor diyoruz, hayata tutunmaya çalışıyoruz. Ölülerimize rahmet diliyorum. Devletimiz daireleri 8, 10 ay gibi bir sürede yaptı sağ olsun" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel) Kartal'da bina çökmesiyle acı yaşayanlar 1 yıl sonra aynı yerde bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement