(Özel) Park yeri cinayetinde karar açıklandı - Son Dakika
3.Sayfa

(Özel) Park yeri cinayetinde karar açıklandı

(Özel) Park yeri cinayetinde karar açıklandı

Bağcılar'da park yeri bulamama meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu Hüseyin Gerçek'in (57) ateş edilerek öldürülmesine ilişkin sanık Süleyman Bor'un (40) yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

10.12.2019 17:02  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da park yeri bulamama meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu Hüseyin Gerçek'in (57) ateş edilerek öldürülmesine ilişkin sanık Süleyman Bor'un (40) yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanığın 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Bağcılar'da 17 Ocak 2019'da park yeri meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu Hüseyin Gerçek'in evinin önünde ateş edilerek öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Süleyman Bor ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

"Takdir önce Allah'ın sonra mahkemenindir"

Duruşmada savunması sorulan sanık Süleyman Bor, kasten kimseyi öldürmediğini söyleyerek "Öldürme kastım yoktur. Yaptığımdan pişmanım. Bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiğim için üzgünüm. Takdir önce Allah'ın sonra mahkemenindir" dedi.

Mahkeme sanığın savunmasının ardından kararını açıkladı.

Mahkeme sanık Süleyman Bor'un 'kasten öldürme' suçundan, önce müebbet hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti sonra haksız tahrik ve sanığın yargılamadaki davranışlarını indirim nedeni sayarak sanığın 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanık hakkında 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezası kararı verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 17 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen olay anlatılmıştı. Bağcılar ilçesinde meydana gelen olayda aracını evinin bulunduğu sokağa park edemeyen maktül Hüseyin Gerçek'in oto galerici olan sanık Süleyman Bor'un dükkanına giderek aracına park yeri bulamadığını söylediği ve dükkanda bulunan kişiler ile tartıştığı aktarılmıştı.

İddianamede maktül ve yanındakilerin olay yerinden ayrılmasının ardından sanık Süleyman Bor'un maktülün peşinden koşarak geldiği ve maktülün evine yöneldiği esnada ruhsatsız silahı ile ateş ettiği ve bu atışın maktül Hüseyin Gerçek'in başına gelerek hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtilmişti. İddianamede ifadesine yer verilen Süleyman Bor'un maktülün park yeri nedeniyle hakaret içeren sözler söylediği, zayıflayan görme yetisi olduğu ve havaya 1 el ateş ettiğini söylediği aktarılmıştı. Bor'un 'kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah ve mermi bulundurma' suçlarından müebbet ile 3 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Öte yandan önceki celse savunma yapan sanık havaya doğru ateş ettiğini söylerken, maktülün oğlu Özgür Gerçek olay günü sanığa 'bir park kavgasından adam mı vuracaksın' dediğini aktarmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa (Özel) Park yeri cinayetinde karar açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.


Advertisement