Özel Sporcular Balıkesir Oyunları Başladı - Son Dakika
Güncel

Özel Sporcular Balıkesir Oyunları Başladı

Özel Sporcular Balıkesir Oyunları Başladı

Balıkesir Merkez ve 10 ilçeden 545 özel sporcunun katılımı ile 6 farklı branşta yapılacak olan Özel Sporcular Balıkesir Oyunları, Alparslan Türkeş Spor Salonu'nda törenle başladıÖzel Sporcular Balıkesir Oyunları'nın açılışı, Alparslan Türkeş Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

25.05.2017 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Merkez ve 10 ilçeden 545 özel sporcunun katılımı ile 6 farklı branşta yapılacak olan Özel Sporcular Balıkesir Oyunları, Alparslan Türkeş Spor Salonu'nda törenle başladı

Özel Sporcular Balıkesir Oyunları'nın açılışı, Alparslan Türkeş Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, törende yaptığı konuşmada, müsabakalarda her engelli bireyin sağlıklı bir partneriyle sahaya çıkacağını belirtti.

Bu oyunların kendine özel kurallarının olduğuna işaret eden Uslu, şunları söyledi:

"Engelli kardeşlerimizde bu çerçevede mücadele edeceklerdir. Buradaki amacımız engelli kardeşlerimizin spor yaparak sosyalleşmesi, topluma kazandırılmaları ve özgüvenlerinin gelişmesidir. Burada kazanan yada kaybeden olmayacak. Burada sahaya çıkma cesareti gösteren her sporcu kazanacaktır. Burada katkı sağlayan herkes kazanacaktır. Bu çerçevede yaratılanı yaratandan dolayı seven herkesin madalya hak ettiğini düşünüyoruz."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki her bir kişi potansiyel engellidir. Biz büyükşehir olarak engelli kardeşlerimize her zaman sahip çıkıyoruz. Bakın Engelli Basketbol Takımımız başarılı. Kendilerini tebrik ediyorum. Başarılı bir sezon geçirdiler. Bunun yanında biz ulaşımda toplu taşımada bütün araçlarımızı engelli vatandaşlarımıza göre uyumlu hale getiriyoruz. Bandırma'da otistik evlatlarımız için bir okul açtık Şu anda 97 öğrencimiz var. İstiyoruz ki bu okul Bandırma ile sınırlı kalmasın bütün ilçelerimize okul açalım. Ben bütün sporculara başarılar diliyoruz."

Turnuvada müsabakalar açılış konuşmalarının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un hava atışıyla oynanan basketbol maçı ile başladı.

Turnuvada ilk gün ayrıca atletizm ve yüzme müsabakaları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Sporcular Balıkesir Oyunları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement