Özel) Üniversite Hocasına Otobüs Durağında Beklerken Otobüs Çarptı - Son Dakika
Güncel

Özel) Üniversite Hocasına Otobüs Durağında Beklerken Otobüs Çarptı

Özel) Üniversite Hocasına Otobüs Durağında Beklerken Otobüs Çarptı

Balıkesir Üniversitesi'nde okutman olarak görev yapan Asuman Özdemir Soykan, dün akşam İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

31.12.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi'nde okutman olarak görev yapan Asuman Özdemir Soykan, dün akşam İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Soykan'ın, Alibeyköy'de otobüs durağında beklerken bir otobüsün çarpması neticesinde öldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir süre Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak da görev yapan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın eşi Asuman Özdemir Soykan, dün Balıkesir'den otobüsle İstanbul'a gitti. Alibeyköy'de inen Asuman Özdemir Soykan, durakta beklerken, gelen bir otobüsün çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. BAÜ Rektörlüğü'ne bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutmanlık yapan Asuman Özdemir Soykan'ın ölüm haberi Balıkesir'deki ailesini ve üniveriste camiasını üzüntüye boğdu. Prof. Dr. Abdullah Soykan, eşinin ölüm haberini aldıktan sonra hemen İstanbul'a gitti.

Kazayla ilgili İHA muhabirine konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Maalesef acı haberi aldık. Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutman olarak görev yapan Asuman Soykan'ı İstanbul'da trafik kazasında kaybettik. Öğrendiğimiz kadarıyla otobüsle Alibeyköy'e gitmiş ve burada otobüsten indiği durakta bir başka otobüsün çarpması sonucu kaza olmuş. Çok üzüntülüyüz, başta eşi ve ailesi olmak üzere bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Bu arada, kazanın ardından Asuman Soykan'ın cenazesinin savcılık talimatıyla otopsi için Eyüp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazenin Balıkesir'e getirilerek burada defnedileceği öğrenildi. Aynı zamanda Balıkesir Türk Müziği Korosu'nda solistlik de yapan Asuman Soykan'ın kaza sırasında kızı Alpin'in de yanında olduğu, hafta sonunu Balıkesir'de beraber geçirdikleri kızını İstanbul'a götürdüğü belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel) Üniversite Hocasına Otobüs Durağında Beklerken Otobüs Çarptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement