Özgan: "Kozan'ın 50 Yıllık Geleceğini Planlıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Özgan: "Kozan'ın 50 Yıllık Geleceğini Planlıyoruz"

Özgan: "Kozan\'ın 50 Yıllık Geleceğini Planlıyoruz"

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin 50 yıllık geleceğini planladıklarını söyledi.

10.02.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin 50 yıllık geleceğini planladıklarını söyledi.

Özgan, Koza TV'de Zeki Kızılkaya'nın hazırlayıp sunduğu "Bir'e Bir" programında hizmetlerini ve projelerini anlattı.

2023 vizyonlarının hazır olduğunu ve ilçenin 2060 projesinin de ele alındığını belirten Özgan, "Biz ilçemizin elli yıllık geleceğini planlıyoruz. Bu planı yaparken ilçemizin en uç noktalarını dahi çalışma alanımıza dahil ediyoruz. Kozan'ın imar planı 1986 da yapılmış ve 2010'a kadar. 2010 yılına kadar Kozan nüfusu 120 bin olarak hesaplanmış. Şuan da Kozan'ın imar planı 300 bin nüfusu alacak kadar var. Biz bu planlamayı düzelteceğiz ve bunun içerisine ekonomiyi de dahil edeceğiz. İlçemizin turizmi, tarımı, tarihi gibi birçok konuyu sempozyumlarda ele aldık. 30'ar kişilik özel ekiple toplantımızı yaptık. Mesela on yıl sonra ulaşımımız nasıl olmalı, otogar nerede olmalı, yeşil ve gri dokulu binalarımız nerede olacak, yollar nasıl olacak, bisiklet yolları nerede olacak gibisinden ortak çalışmalarımızı bitirdik ve kitaplaştırmak için çalışmalarımız sürüyor. Plancı gruba bizim ana kriterlerimiz şunlar diyerek çalışmamıza başlayacağız. Üniversitemiz, bölgesel hastanemiz, 500 yataklı otelimiz nerede olacak gibisinden çalışmalarımız oldu ve bu çalışmalara bütün siyasi parti temsilcilerimizi de davet ettik. Çocuklarımızı Beypazarı, Odunpazarı gibi bir çok tarihi ve turistik şehirlere göndererek onların ufkunun genişlemesine yardımcı olduk. Bu tarzda etkinlikler de çocuklarımızın hoşuna gidiyor" diye konuştu.

Kozan'da kaldırım yaparken kendisine "Kaldırımcı Kazım" dediklerini hatırlatan Özgan, şöyle devam etti:

"Ama olsun benim adım hırsız, yolsuz olmasın da kaldırımcı olsun dedim. Hatta bizim Sivas Belediye Başkanımız Temel Karamollaoğlu, "Bir şehrin gelişmişliği kaldırım yüksekliğinden belli olur" derdi. Ben geldiğimde kaldırımlar Kozan'da 50 santim yüksekliğindeydi."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı düşünmediğini vurgulayan Özgan, "Kozan'da yarım kalan projelerim var. Bunların arasında Kozan Kalesi, otel, teleferik, kentsel dönüşüm projesi gibi daha birçok projemiz var" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgan: 'Kozan'ın 50 Yıllık Geleceğini Planlıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement