Özgür Demirtaş Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Özgür Demirtaş Kimdir?

Doların önlenemez yükselişinin ardından Merkez Bankası'na dolar basalım önerisinde bulunan Yıldız Tilbe'ye ilk cevap Profesör Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, "Yıldız Hanım, bilmediğiniz konularda konuşmayın" diyerek tepki gösterdi. Peki, Özgür Demirtaş Kimdir?

07.08.2018 13:51  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Tilbe'nin sosyal medya hesabından "TL basıyorsak dolar da basarız nedir yani"diyerek dolar basmayı önermesinin ardından Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Profesör Özgür Demirtaş'tan Yıldız Tilbe'ye "Sizin bu konuda konuşmanız, karga sesli birinin sizin şarkılarınızı söylemeye çalışmasına benziyor" diyerek ser bir çıkışta bulunan Özgür Demirtaş merak konusu oldu. Peki, Özgür Demirtaş kimdir?

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?

Özgür Demirtaş Ankara'da doğmuş. İlkokul eğitimini Manisa'nin Salihli ilçesinde tamamladı. Orta okul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Üniversite yerleştirme sınavında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni başarı ile tamamladı.

27 YAŞINDA DOKTORASINI TAMAMLADI

Amerika Birleşik Devletleri, Boston College'da ana dalından farklı bir dal olan Finans alanında 5 yıl içerisinde doktora çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında (2003 yılında) doktor ünvanını kazandı.

2003 yılında, Yardımcı Doçent ünvanını alarak Baruch College City University of New York'ta göreve başladı. Yine 2003 yılında, Finans bölümü içerisinde ve 2004 yılında, İşletme Fakültesi içerisinde en iyi öğretim üyesi seçildi. 2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve tüm fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek "Üstün Öğretim Madalyası'nı" Madison Square Garden'da aldı. 2012 yılında New York University (NYU) Stern School of Business Finans Bölümü'nde en yüksek öğretim değerlendirmesini aldı.

Özgür Demirtaş Kimdir?

Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde (Journal of Monetary Economics, Management Science, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Journal of Business Economic and Statistics) yayınlandı. 25'in üzerinde akademik yayın yaptı. Kitap çalışması Elsevier tarafından basım için kabul edildi. İlki 2004 yılında olmak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene boyunca ödüllendirildi.

TENÜR ÜNVANI ALDI

31 yaşında Doçent Doktor ve yine 2007 yılında, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York'ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını aldı.

2010 yılında Sabancı Üniversitesi'nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve Profesörlük teklifi aldı.

Yine aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da yapılan 1 Milyon profesör için yapılan 10 milyonu aşkın öğrenci değerlendirmesi sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterildi.

Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu ile evlidir.

Özgür Demirtaş Kimdir?

SABANCI ÜNİVERSİTESİ KÜRSÜ BAŞKANI

2012 yılı Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tenür hakkını bırakarak Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. Yine 2012 yılında Marie Curie Araştırma Fonunu almaya hak kazandı.

100,000 Euro değerindeki Proje, AB tarafından, Türkiye genelinde, Ekonomi dalında kendi proje başvuru döneminde desteklenen tek proje oldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, aynı zamanda, Türkiye'nin ilk Tasarruf ve Finansal Okur Yazarlik Derneğinin (FODER) Kurucu Yonetim Kurulu üyeliğini, ve Türkiye Genç Işadamları Derneği (TUGIAD), TAYSAD ve DASK danışmanlıklarını da üstlenmiştir.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Ünlü televizyoncu Metin Uca, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayınınÖzgür Demirtaş olabileceğini iddia etmişti.

Özgür Demirtaş Kimdir?

Son Dakika Güncel Özgür Demirtaş Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • BOŞNAK: Prof. olmuş ama adam olamamış yıldız espri yapıyor bu sazan prof. atlıyor ne günlere kaldık bunlar prof. sa benden dekan olması lazım 10 15 Yanıtla Ss: Yıldıdızı bilmesek tamam da 4 0
  • Hassan: Siz bildinizde ne oldu geldiğimiz hale bak kadın haklı en azindan fikir soyluyo dogru yada yanlış şenin çözüm önderin ne 9 7 Yanıtla oziii: gerizekalı adamı araştır o şekilde konuş beyin yoksunu 2 0 ????: Siz ne içiyorsun neyin kafasını yaşıyorsunuz sanki adam ülkenin başında yada milletvekiliniz ülkeyi sanki onlar bu hale getirmiş gibi konuşuyorsun 1 0
  • ömür : Arkadaşlar eminim çoğunuz bu hocayı dinlemedi takip etmedi uzun zamandan beri proğramlara katılıyor bomboş proğramlara bakacağınıza biraz bu hocayı dinleseydiniz ne demek istediğini anlardınız. Ama nerde sörvayvura devam boş verin siz kafa yormayın böyle şeylere 13 2 Yanıtla
  • antalya: Sayın prof.bu kadar yetenekli ve becerikli bir kişi ise neden doların üstüne su dökmüyor.prof. gitsin çarşı pazarı görsün sanatçıya böyle karga sesli bir kişi gibi hitap etmesi çok ayıf. Bu gibi ulemalar ömrü emek harcamadan kağıt üzerinde ne anlama geldiğini bilmediğimiz terimlerle halkı oyalayıp halkın alın terini heba eden kişiler.Ter dökmeden para kazananlar bunlar 7 8 Yanıtla keko: sen okuduğunu anladınmı yoksa birşey yazayım diyemi yorum yapıyorsun sayın demirtaş yıldız tilbeye karga sesli demiyor bestenizi karga sesli biri yorumlasa diyor sende ya anlama kıtlığı yada okuma özürlüğü var bana göre bırak sahte kahramanlık yapmayı. 5 1
  • Selim: Amerikanin ün kazandirdigi kemal dervis 2 si. Unün yilan gibi seni soksun. Ulkesine milletine hayri dokunmaz mason bebesi . yildiz tilbe bile vatani icin dolar basin demis. Demek ki dolar oyunu arkasinda ust akil baslarindan biri bu. 3 11 Yanıtla
  • Öyle: Kardaş böyle adamlar niye ekonomi başında diyilll bunu sormamız lazım 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement