Özgür-Der'den Müslüman Esirler İçin Eylem - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der'den Müslüman Esirler İçin Eylem

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın konuşması- Eylemcilerin slogan atmaları- Pankartlardan detaylar Özgür-Der, "Filistinli Esirler Günü" sebebiyle Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda Filistin, Suriye, Mısır ve Banladeş'teki Müslüman esirler için eylem yaptı.

18.04.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın konuşması- Eylemcilerin slogan atmaları- Pankartlardan detaylar Özgür-Der, "Filistinli Esirler Günü" sebebiyle Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda Filistin, Suriye, Mısır ve Banladeş'teki Müslüman esirler için eylem yaptı.Saraçhane'de toplanan Özgür-Der üyeleri, ellerinde "İsrail Zindanları'nda direnen Filistinli Esirler'in yanındayız", "Siyonist işgale direnen esirler onurumuzdur" yazılı pankartları taşıdı. Grup, "tutsaklara özgürlük direnişle gelecek", "Sisi'nin idam tehditleri İhvan'ı yıldıramaz" sloganları attı.Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Hamas'ın yöneticilerinden, Şeyh Ahmet Yasin'in felçli olduğu halde asla direnişinden taviz vermediğini ifade ederek, "Evet vücudunu hareket ettiremiyordu ama o iradeyle işgalcilere, zalimlere boyun eğdirdi. Şeyh Ahmet Yasin başta olmak üzere tüm Müslüman esirler Rablerine olan bağlılıklarının ve islami mücadelede olan kararlılıklarının bedeli olarak, zindanla imtihan edildiklerinde de asla mücadelelerinden vazgeçmezler. Dışarıda ne söylerlerse, zindanda da onu söylerler. Saraylarda neyi haykırırlarsa, tağutların mahkemelerinde de onu haykırırlar aynı Muhammed Mursi gibi. Bizler onlarla da iftihar ediyoruz" dedi. İslam Coğrafyası'nın birçok yerindeki mücadelelerin kendilerine yapmaları gereken görevleri hatırlattığını belirten kaya, "Kardeşlerimizin mücadelelerinden, ortaya koydukları fedakarlıklardan mutlaka ders çıkarmalıyız. Asla kararlılık konusunda dünyevileşmeye, zalimler karşısında boyun eğmeye mahal vermemeliyiz. Rabbimizin kitabının, yeryüzünün tamamında hakim olmasına kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu konuda mücadele eden Müslümanlara başta şehitlerimiz ve zindanlarda bu mücadeleyi sürdüren kardeşlerimize bin selam olsun" diye konuştu.- İsrail hapishanelerinde 7 bin Filistinli mahkumFilistin Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Mişeniş ise İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli mahkum olduğunu, bunların 300 tanesinin çocuk yaşta ve 22'sinin de kadın olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bu esirler, her gün sizlerden kendilerine ulaşan mesajlara kulak vermiş durumdalar, sizin onlarla birlikte olmanızdan dolayı moral ve güç buluyorlar. Onlar, size şu haberi veriyorlar, Filistin'de zafer yakındır. Mescid-i Aksa'da sizinle birlikte namaz kılacağımız günler yakındır ve hep birlikte o günleri bekliyoruz. Bu zulüm rejimin zindanlarındaki esirlerin özgürlüklerine kavuşması, mücadele ve direnişle olacak"Grup Yürüyüş'ün solisti Mehmet Ali Aslan da "Kardeşim Sen Özgürsün" isimli parçayı okudu. Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.

Özgür-Der\'den Müslüman Esirler İçin Eylem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgür-Der'den Müslüman Esirler İçin Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement