Özgür-der Üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Özgür-der Üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yürüdü

Özgür-der Üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yürüdü

DER üyesi bir grup, Rusya’nın Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı operasyonları yürüyüşle protesto etti.

27.11.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜR-DER üyesi bir grup, Rusya'nın Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı operasyonları yürüyüşle protesto etti. Fatih Camii avlusundan harekete geçen grup, Rusya, İran ve Suriye rejiminin bölge halkı üzerindeki operasyonlara son vermesi çağrısında bulundu.

Fatih Camii avlusunda toplanan ÖZGÜR-DER üyeleri, Rusya'nın Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı askeri operasyonlarını protesto için yürüyüş yaptı. Burada kılınan Cuma namazının ardından avluda toplanan kalabalık, ellerinde Türkmen bayrakları ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Fevzipaşa Caddesi'ni tek taraflı olarak trafiğe kapatan göstericiler daha sonra Saraçhane Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklamayı ÖZGÜR-DER Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay yaptı. Suriye'de yaşanan olaylara değinen Alpay, "Rusya neden taciz ediyor, neden tecavüz ediyor, neden Suriye halkını katletme noktasında bu kadar inatçı davranıyor. Bakın her halkın kendini yönetme hakkı var, ancak Suriye halkının kaderini bir taraftan Esed rejimi, bir taraftan cuntacı İran Fars emperyalizmi ile öteki taraftan Rusya, Fransa, ABD ve İngiltere ile devam ediyor. Peki bizim talebimiz nedir? Bizim talebimiz silahlarla, bombalarla, füzelerle ve kimyasal silahlarla bastırmaya çalışan bu despotik güçlerin muhakkak suretle Suriye dışına çıkarılması gerekmektedir" dedi.

Daha sonra taleplerini sıralayan Alpay, "Öncelikli talebimiz İran'ın askeri varlığının muhakkak suretle Suriye dışına çıkartılmasıdır. İkinci talebimiz Rusya'nın askeri varlığının muhakkak suretle Suriye'nin dışına çıkartılmasıdır. Üçüncü talebimiz Fransa'nın, ABD'nin Suriye halkına yapmış olduğu bombardımanların sona erdirilmesidir. Bizim öncelikli hedefimiz ve talebimiz katil Esed rejimini ayakta tutmak üzere Suriye halkına yönelik savaş yürüten barbar güçlerin hiçbir şart öne sürmeksizin Suriye topraklarından defolup gitmesidir" diye konuştu.

Alpay'ın yaptığı konuşmanın ardından grup bir süre daha sloganlarla Rusya ve Suriye yönetimlerini protesto etti ve ardından olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgür-der Üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement