Özgür Karabat'tan Çok Kültürlü Belediyecilik - Son Dakika
Güncel

Özgür Karabat'tan Çok Kültürlü Belediyecilik

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkan adayı Özgür Karabat Başakşehir'de çok kültürlü Belediyecilik anlayışı için bir takım çalışmalar başlattı.

14.03.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediye Başkan adayı Özgür Karabat Başakşehir'de sadece seçmeninin değil Başakşehir'de 7'den 70'e herkesin kendisini bulabileceği ve ifade edebileceği bir ilçe haline getirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Özgür Karabat: "Bu çalışmalar kapsamında ilçenin demografik ve sosyolojik yapısını yıllarca inceleyip fizibilite çalışmalarını tamamladıktan sonra sosyal dokusunu da kardeşlik üzerine kuracağımız bir kent için çalışmalarımıza hızla devam ettik. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap ve etnik kökeni ne olursa olsun kendisini ayrı göremeyeceği, ilçeyle kendisini bütünleştirici ve herkesin herkesi kardeş olarak benimseyeceği ötekimizin olmayacağı bir kent için çalışma yürüttük'' dedi.

Belediye'de tercümanlarımız hazır bulunacak

Çok dilli ve çok kültürlü Belediyecilik anlayışında şunlar bulunuyor: Türkçe bilmeyen bir Kürt vatandaşı Belediye'ye gelip herhangi bir konuda hizmet almak isterse tercümanlar tarafından yönlendirilip her türlü sorun ve sıkıntıları giderilecek. Bu aynı şekilde Arap ve Çerkez bir vatandaş içinde geçerli olacak. Bununla birlikte işitme ve konuşma engelli vatandaşlar içinde tercümanlar hazır bulundurulacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karabat:"Başakşehir kültürü ile çok zengin bir ilçe. Farklı dillerin konuşulması ve farklı milletlerin olması bizim çeşitliliğimiz ve zenginliğimizdir. İnsan yaratılmışların en mükemmelidir. Benim için her şeyden önce İnsan gelir. Hizmetlerimizin ilk temel önceliği insan odaklıdır. Bunun için Mevlana'yı önemsiyorum. O hangi milletten olursa olsun yine gel dedi. Bende bu öğretiyi Başakşehir'imizde uygulayacağım. Mevlana ismini yaşatmak için Başakşehir'e tarihin dokusunu işleyip yapacağımız meydana bu ismi vereceğiz. 5 yılda, 5 şehir diye adlandırdığımız Bursa, Edirne, Konya, Mardin ve Şanlıurfa illerimize seyahatler düzenleyip Başakşehir'li halkımızı Türkiye ile buluşturmayı hedefliyoruz'' dedi.

Mevlana'dan sonra Erbakan'da unutulmadı

Milli Görüş Davasının lideri Merhum Necmettin Erbakan'ın isminin de Başakşehir'de yaşatılması için Erbakan adına Yüksek Teknolojiler enstitüsü açılacak. Özgür Karabat: "Merhum Necmettin Erbakan toplum tarafından saygınlığı olan bir liderdir. Bizde gençlerimiz için katma değerli eğitim imkânları oluşturmak ve Başakşehir'i "organize istihdam merkezi yapacağız'' dedi.

Oturduğumuz şehir bizi anlatıyor

Karabat şehrin seni anlatacak: "Başakşehir Türkiye ve Dünya'nın bir Mozaiği. Biz de bu mozaiği daha zengin hale getirmek ve ilçedeki vatandaşlarımızın kültürel hassasiyetliklerini dikkate alarak, nereli olursak olalım Başakşehir'de oturuyoruz ve biz Başakşehir'liyiz diyebilmenin gururunu Başakşehir'li kardeşlerimle yaşamak istiyorum. Yaşam alanlarımız bizi anlatıyor. Biz Başakşehir'i çok iyi anlatacağız ve Başakşehir model bir kent olarak bizi hep anlatacak dünyaya"ded

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özgür Karabat'tan Çok Kültürlü Belediyecilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement