Özgürlüğüne Kavuştuğu Günün Sabahı Aynı Cezaevine Ziyarete Gitti - Son Dakika
Güncel

Özgürlüğüne Kavuştuğu Günün Sabahı Aynı Cezaevine Ziyarete Gitti

Özgürlüğüne Kavuştuğu Günün Sabahı Aynı Cezaevine Ziyarete Gitti

İçerideki TEK ARKADAŞINI UNUTMADI ANAYASA Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından serbest kalan Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, ilk olarak baba ocağına gitti.

20.06.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçerideki TEK ARKADAŞINI UNUTMADI

ANAYASA Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından serbest kalan Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, ilk olarak baba ocağına gitti. Ardından da cezaevinde başka bir davadan mahkum olması nedeniyle tahliye edilmeyen arkadaşı Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşar'ı eşiyle birlikte ziyaret etti. İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tüm sanıkları tahliye etmesi üzerine, İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan muvazzaf askerler, Deniz Kurmay Albay Mesut Zafer Sarı, Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Deniz Albay Mete Demirgil, Deniz Albay Akın Üredi, Deniz Kurmay Albay Alpay Çakarcan, Hava Kurmay Yarbay Cenk Hasımoğlu, Hava Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu, Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu ve Jandarma Kurmay Albay Murat Özçelik, tahliye edildi. Bu tutuklulardan sadece Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşar, İstanbul'da görülen askeri casusluk davasından ceza alması nedeniyle tahliye olamadı. BABA OCAĞINA GİTTİ ARDINDAN ARKADAŞINA GELDİ

Serbest kalan askerlerden Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, eşi Ufuk Erakyol ve kızı 10 yaşındaki Eylül Erakyol ile birlikte ilk olarak Ödemiş'teki baba ocağını ziyaret etti. Burada 83 yaşındaki baba Mehmet Emin Erakyol ile diğer yakınlarıyla görüştü. Onlarla hasret gideren ve ilk gecesini de İzmir'deki evinde geçiren Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, özgürlüğünün ilk gününde ise, eşi Ufuk Erakyol ile birlikte yeni çıktığı Şirinyer Askeri Cezaevi'ne gitti. Erakyol burada, Balyoz davasından tahliye olmasına rağmen başka bir davadan hüküm giydiği için tahliye edilmeyen Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşar ile yine İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma suçlamasıyla açılan davada tutuklu bulunan diğer subay arkadaşlarını ziyaret etti.

Cezaevi önünde açıklama yapan Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol, "Ben davadan 18 yıl ceza almıştım ama bu cezayı çekeceğimi hiç düşünmedim. Çünkü yalan hiçbir zaman saklanamaz, neticede ortaya çıktı, kumpas ortaya çıktı. Sevincimi buruk yaşıyorum, çünkü arkadaşlarım içeride. Ben onların da tahliye edileceğine inanıyorum. Evimde rahat uyuyamadım, arkadaşlardımı düşündüm. Şimdi, şu saatte bunu yapıyorlardır falan diye aklıma geldi. Ben burada kalan arkadaşlarımı elimden geldiği kadar yalnız bırakmayacağım. Yaşanan süreçte kayıplarımız oldu. Önümüzdeki hafta burada serbest kalan arkadaşlar ilk olarak Ankara'da Anıtkabiri ardından da hayatını kaybeden arkadaşımız Murat Özanalp'in ailesini ziyaret edeceğiz" dedi. Deniz Kurmay Albay Mücahit Erakyol'un eşi Ufuk Erakyol ise, "Dört yıldır büyük zorluk yaşadık. Onlarla birlikte bizler de cezalandırıldık. Sülalemiz de cezalandırıldı. Biz yıllarca devlete çalıştık. Atatürk ilkelerine bağlı kaldık, neden bizlere bunları yaşattılar? Düşünüyorum ama bulamıyorum. Küçük kızım 6 yaşındaydı babası tutuklandığında. İlk olarak onu babasının başka bir ülkeye çalışmaya gittkiğine inandırdık. İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi'ne gittiğimizde ise, burasının babasının işyeri olduğunu söyledik. Bu acıları yaşadık. Ama hepsi geçti" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgürlüğüne Kavuştuğu Günün Sabahı Aynı Cezaevine Ziyarete Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement