Özgürlük Filosu Yarın Gazze Sularında Olacak - Son Dakika
Güncel

Özgürlük Filosu Yarın Gazze Sularında Olacak

Gazze ablukasını delmek için yola çıkan ve sadece kadın aktivistlerin bulunduğu Zaytouna adlı geminin yarın Gazze Şeridi sularına ulaşması bekleniyor.

04.10.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze ablukasını delmek için yola çıkan ve sadece kadın aktivistlerin bulunduğu Zaytouna adlı geminin yarın Gazze Şeridi sularına ulaşması bekleniyor.

Özgürlük Filosu Kolalisyonu'nun internet sayfasında yer alan haritada, geminin dün itibarıyla Mısır'ın Port Said Limanı açıklarında olduğu ve bugün Gazze'ye yaklaştığı bilgisine yer verildi. Koalisyonun Twitter hesabında da Zaytouna adlı geminin yarın Gazze sularına ulaşacağı belirtildi.

Özgürlük Filosu Kolalisyonu'nun internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından, İsrail ordusunun olası müdahalesine karşı kendileriyle dayanışma içinde olunması çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu müdahale hazırlığında

Öte yandan İsrail'in Maariv gazetesi, İsrail donanmasının, "Zaytouna gemisinin Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyeceğini" yazdı.

Gazete, ismini açıklamadığı İsrailli yetkilere dayandırdığı haberinde, "Özgürlük Filosu'nun daha önceki filolar gibi donanma tarafından durdurularak Aşdot Limanı'na çekileceğini" ileri sürdü.

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan Zaytouna gemisinde sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgürlük Filosu Yarın Gazze Sularında Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement