Özhaseki'nin Oyları Bin 805 Arttı" - Son Dakika
Politika

Özhaseki'nin Oyları Bin 805 Arttı"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Seçime Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki'nin oyları bin 805 arttı.

04.04.2019 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Seçime Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki'nin oyları bin 805 arttı. Bu, bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bu nedenle hukuki süresi içinde bugün ve yarın Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Şahin, partisinin il başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve değerlendirmede bulundu.

Ankara il teşkilatı olarak itiraz sürecini yakından takip ettiklerini belirten Şahin, "Ankara'mızın 25 ilçesinin 25'inde de ilçe seçim kurullarına büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri oylarının yeniden sayılması için müracatlarımızı yapmıştık. Bu müracatlarımız neticesinde 25 ilçemizin 12'sinde yeniden sayım işlemleri gerçekleştirildi." diye konuştu.

Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi oylarının yeniden sayım işlemlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Seçimlere Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki'nin oyları bin 805 arttı. Bu, bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bu nedenle biz süresi içinde bugün ve yarın Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu müracaatlarımız, ilçe seçim kurullarındaki 13 kurulun, itirazlarımızın reddine ilişkin kararına dair olacak. Diğer sayım yapılan 12 ilçede de taleplerimizin karşılanmaması nedeniyle gerçekleştireceğiz. 25 ilçemizin 25'inde yeniden il seçim kuruluna müracaatlarımızı gerçekleştirmiş olacağız."

Geçersiz oyların itirazına ilişkin olarak da Şahin, "Maddi hatalarla ilgili olarak karşılaştırılmalı çalışmaları sürdürüyoruz. Buradaki amacımız sandık sonuç tutanakları ile seçim sistemine girilen veriler arasındaki ihtilafı ortadan kaldırmak. Halen bunlarla karşılaşıyoruz, malumunuz olduğu üzere bu maddi hatalar her zaman giderilmesi mümkün olan hatalardır. Ankara'mızdaki 12 bin 158 sandıktaki bu karşılaştırmalı çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini verdi.

Bütün soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, "Ankaralı her bir seçmenimizin gönlünün mutmain olmasıdır. Bütün tereddütlerin izale edilmesidir. Ankaralı seçmenimizin iradesi seçim kurulları kararıyla ve mahkeme kararlarıyla tebellür ettikten sonra hiç şüphesiz bize düşen, ortaya çıkacak sonucu büyük bir hüsnükabul ile karşılamak olacaktır. Ankaralı hemşehrilerimizin kararının başımızın üstünde yeri var." ifadesini kullandı.

Hukuki süreçlere sağlıklı bir şekilde katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Yargı mercilerinin verecekleri kararlar hiç süphesiz bizim için de makbul ve muteberdir. Biz, anayasanın ve yasaların bize sunmuş olduğu hak arama özgürlüğü çerçevesinde bu girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonra da bütün bu aşamaları takip edeceğiz. İl Seçim Kurulundan bizim taleplerimizi karşılayacak bir sonucun ortaya çıkmaması durumunda meselenin, Yüksek Seçim Kuruluna kadar takipçisi olacağız."

Şahin, itirazlar sonucunda CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın oylarında bir değişlik olup olmadığına dair soruya, "Yaptığımız itiraz neticesinde CHP'li aday lehine de bir ilerleme söz konusu, CHP'li adayın oylarında da 666 oyluk bir artış söz konusu oldu. Aradaki fark bin 139 lehimize azalmış oldu." yanıtını verdi.

"Karar alma sürecinde daha etkin olacaklar"

Belediye meclis üyelerinde çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olmasının hatırlatılması üzerine Şahin, "Hiç şüphesiz hukukun belediye meclis üyelerimize vermiş olduğu imkanları belediye meclis üyelerimiz sonuna kadar kullanacaklar. Karar alma süreçlerinde çok daha etkin olacaklar. Denetim görevlerini çok güçlü bir şekide yerine getirecekler. Bizim amacımız Ankara'nın, Ankara'ya yakışır bir şekilde yönetilmesidir. Bu açıdan da belediye meclis üyelerimizin, önümüzdeki dönem de görevlerini bihakkın yapacağı konusunda hiçbir tereddütümüz söz konusu değil." dedi.

Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yerel seçim sistem değişikliğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili soruyu ise "Bu öneriler, farklı öneriler. Üzerinde dikkatle durulması gereken, üzerinde düşünülmesi gereken önerilerdir. Partimizin yetkili kurulları henüz toplanmış değil. Seçimden sonra özellikle bu hukuki süreçlerle ilgili olarak çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Şu an öngörümüz seçimden sonraki ilk MYK ve MKYK'nin 12 Nisan Cuma günü gerçekleşmesi yönünde. Şüphesiz ki bu toplantılarımız, bu ve benzeri önerileri, görüşleri, düşünceleri ve seçim sonuçlarını ayrıntılı bir şekilde tezekkür etmek olacaktır." diye yanıtladı.

Basın açıklaması sırasında AK Parti Ankara milletvekilleri Asuman Erdoğan ile Zeynep Yıldız ve Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Özhaseki'nin Oyları Bin 805 Arttı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta
    11:10 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, günde 10 durak noktasına uğrayarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bozbey, halkın coşkusunu görmekten güç alarak yorulmadan çalışacağını belirtti.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • CHP'li Milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediyesi Personeline Zorunlu Miting Katılımını Eleştirdi
    10:56 CHP'li Milletvekili, Bursa Büyükşehir Belediyesi Personeline Zorunlu Miting Katılımını Eleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının açılış töreni adı altında gerçekleştireceği mitinge, belediye personelinin katılımının zorunlu tutulması CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk tarafından eleştirildi. Öztürk, CHP'nin belediyeyi kazandığında böyle bir dayatmanın olmayacağını belirtti ve her personelin siyasi görüşünün emeğinin önüne geçemeyeceğini vurguladı.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde muhtarlık yarışında üretici kadınlar aday
    10:51 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde muhtarlık yarışında üretici kadınlar aday

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin Döğüşbelen Mahallesi'nde muhtarlık yarışında, aday Ümran Kabaağaç ve aza adayları köyün üretici kadınlarından oluşuyor. Adaylar, köylerine 20 yıl önce verilmiş kooperatif hakkının aktif hale getirilmesini istiyor ve kadınların gücünün her alanda gösterilmesini amaçlıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, gençlerden yerel seçimlerde destek istedi
    10:49 AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, gençlerden yerel seçimlerde destek istedi

    AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'nin 81 ilindeki gençlere seslenerek, yerel seçimlerin gençleri en çok etkilediğini vurguladı. İnan, gençlerin belediye yönetimlerinde verilecek kararda birlikte hareket etmelerini ve AK Parti belediyeciliğini tercih etmelerini istedi. Ayrıca, bazı şehirlerin geriye gittiğini ve gençlerin hayatını kolaylaştıracak alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Karahasanlı Mahallesi'nde 10 Bin Kişilik İftar Sofrası Kurdu
    10:47 Denizli Büyükşehir Belediyesi Karahasanlı Mahallesi'nde 10 Bin Kişilik İftar Sofrası Kurdu

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, Karahasanlı Mahallesi'nde geleneksel hale getirdiği mahalle iftarı programı düzenledi. Başkan Osman Zolan, vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşarak hizmet destanları yazmayı diledi.


Advertisement