Özkök ve Yalman: Balyoz'u Basından Duyduk - Son Dakika
Güncel

Özkök ve Yalman: Balyoz'u Basından Duyduk

Özkök ve Yalman: Balyoz\'u Basından Duyduk

236 Balyoz sanığının yeniden yargılandığı davada eski Genelkurmay Başkanı Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman tanık olarak dinlendi.

03.11.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından 236 Balyoz sanığının yeniden yargılandığı davada ilk olarak Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ardından eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlendi.

Yalman'a ilk olarak, Balyoz, Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga gibi planlardan haberdar olup olmadığı soruldu.

Yalman, "Balyoz planı ile ilgili istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim bu konuyu. Bu konu ile ilgili bu haraketin engelllenmesi hususunda girişimim olmadı."dedi.

Yalman, Balyoz dışındaki Oraj, Suga gibi planları da duymadığını belirtti.

Bunun üzerine hakimin, "Vatan gazetesine bir demeç vermişsiniz?" demesi üzerine Yalman, "Ben Vatan Gazetesi'ne demeç vermedim" dedi.

Duruşma savcısı "Seminerde yapılan faaliyetlerin raporu geliyor muydu size?" diye sordu. Aytaç Yalman, bu soruya "Bana gelmedi.. 1. Ordu komutanlığında da olabilir kara kuvvetleri komutanlığında da olabilir ama bana gelmedi. Seminerden haberdarım.  Semineri ben istedim. Ancak katılamadım. O dönemde siyasi ve askeri yoğunluk vardı. Seminerin yapılması emrini ben verdim ancak gidemedim." diye yanıt verdi.

Savcının, "Seminere ilişkin ses kayıtlarını ne zaman öğrendiniz?" sorusuna, "Ben basından öğrendim." diye cevap verdi.

'Basından duydum'

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Özkök ve Yalman: Balyoz'u Basından Duyduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement