Öztrak: "İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğu ilçe seçim kurullarına yüklendi" - Son Dakika
Politika

Öztrak: "İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğu ilçe seçim kurullarına yüklendi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbullular hakkı yenen Ekrem İmamoğlu'na çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacaktır.

07.06.2019 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbullular hakkı yenen Ekrem İmamoğlu'na çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacaktır. Bu YSK'ye rağmen milletimiz, iradesini beğenmeyenlere, mızıkçılara, oyun bozanlara, hak yiyenlere 23 Haziran'da şamar gibi bir cevap verecektir." dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ı kaybettiklerini, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Öztrak, Arslan'ın cenazesinin yarın Denizli'de öğle namazını müteakip toprağa verileceğini bildirdi.

Öztrak, Kocaeli'de 4 işçinin bir "iş cinayetinde" hayatını kaybettiğini ifade ederek, işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Tüm vatandaşların geçmiş bayramını kutlayan ve "şeker tadında" nice bayramlar dileyen Öztrak, iktidarın mübarek ramazan ayında iftar sofralarını siyasi propaganda maksadıyla kullandığını ileri sürdü.

Öztrak, "10 parmaklarında 10 kara, önlerine geleni 'çaldı çırptı' diye suçladılar. Yetmeyince de 'oy vermezseniz telafisi zor işler olur' diye milleti tehdit etmeye kalktılar. Milletin ağız tadıyla bir Ramazan Bayramı geçirmesine izin vermediler." dedi.

"Millet (bayramda rahat bir nefes alalım) derken, bu defa da YSK bayram günü aldığı kararla milletin aklını karıştırdı." ifadesini kullanan Öztrak, YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptal gerekçesinde bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması, bunun da seçim sonuçlarına etki etmesini gösterdiğini hatırlattı.

"İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğu ilçe seçim kurullarına yüklendi"

YSK'nin ayrıca kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu da açıkladığını belirten Öztrak, Kurulun gerekçeli kararında da İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğunun ilçe seçim kurullarına yüklendiğini söyledi.

Bu kararda da sandık kurullarının seçim sonuçlarına nasıl tesiri olduğuna dair bir delil sunulmadığını ifade eden Öztrak, iktidarın da medya eliyle ilçe seçim kurullarını hedef göstererek itibar cellatlığı yaptığını ileri sürdü.

Bunun üzerine bazı ilçe seçim kurullarının "hakkımızı, hukukumuzu koruyun" diyerek YSK'ye dilekçe verdiklerini aktaran Öztrak, şöyle devam etti:

"YSK de bu dilekçelere cevaben mevcut ilçe seçim kurullarının, seçim müdürlerinin ve memurların 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimlerde görevlerine devam etmelerine karar verdi. Daha önceki suç duyurularını da hukuka uygun olmadıkları gerekçesiyle geri çekti. Seçimin neden iptal edildiği hakkında YSK'nin açıkladığı gerekçe sadece 10 gün yaşayabildi, bayramı bile görmedi. YSK, kendi gerekçesini kendisi çürüttü. Sonra sarayın kibirli adamı ortaya çıktı 'bu işte bir yanlış anlama var.' dedi. Bayramın son günü gece yarısından sonra YSK Başkanı apar topar 13 ilçe seçim kurulu müdürünü geçici olarak 23 Haziran seçimlerine kadar görevden uzaklaştırdıkları açıklamasını yaptı."

Öztrak, iktidarın bu yapılanlarla "bir şeyler olmuş" izlenimi vermeye çalıştığını savunarak, seçimi iptal etmeye bu gerekçelerin yetmeyeceğini söyledi.

Faik Öztrak, "İstanbul'da şov çok, buna karşılık delil denilen şey yok. İstanbul, ortada bir iptal gerekçesi olmadan, sarayın talimatıyla iptal edilen seçim nedeniyle yeniden sandık başına gidiyor." diye konuştu.

Seçimlerin iptaline haklı hiçbir gerekçe olmadığının bir kez daha YSK'nin kararıyla ortaya çıktığını, YSK'nin seçim mevzuatını, 1950'den bu yana oluşmuş içtihatlarını ve seçim güvenliğini kendi eliyle çöpe attığını ileri süren Öztrak, şu ifadeleri kullandı Açıklaması

Öztrak: "İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğu ilçe seçim kurullarına yüklendi"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Öztrak: 'İstanbul seçimlerinin bütün sorumluluğu ilçe seçim kurullarına yüklendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.


Advertisement