Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Danıştay Üyesi Ali Öztürk son yolculuğuna uğurlandı Danıştay Üyesi Ali Öztürk son yolculuğuna uğurlandı.

30.01.2012 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay Üyesi Ali Öztürk son yolculuğuna uğurlandı Danıştay Üyesi Ali Öztürk son yolculuğuna uğurlandı. Danıştay 13. Daire üyesi Ali Öztürk, yaklaşık 1.5 ay önce, evinin yakınlarında yürüyüş yaptığı sırada bir motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Ali Öztürk, yaşam savaşını kaybetti.

Danıştay 13. Daire Üyesi Öztürk için ilk tören Danıştay'da yapıldı. Törene, Öztürk'ün ailesi, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay eski Başkanları Mustafa Birden ile Enver Çekinkaya ile çalışma arkadaşları katıldı. Öztürk anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Danıştay Başkanı Karakullukçu, Danıştay'ın çok sevilen bir mensubunu kaybettiğini ifade ederek, Öztürk'ün üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Karakullukçu, "Fiziksel olarak aramızdan ayrıldı ama çalışkanlığıyla dürüstlüğüyle tanıdığımız Öztürk'ün ruhu her zaman aramızda olacaktır" dedi.

-"ALİ, BİRAZ DAHA YAVAŞ OLAMAZ MIYDIN?"-

Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu da Öztürk'ün çalışma hayatındaki titizliği ve dürüstlüğünün her zaman örnek gösterildiğini dile getirirken, gözyaşlarını tutamadı. Yörükoğlu, "Aceleci bir karakteri vardı. Öğlen yürüyüşlerinde kendisine yetişmek mümkün olmazdı. Ölüme de acele gittin Ali, biraz daha yavaş olamaz mıydın" dedi.

Törenin ardından Öztürk'ün Türk Bayrağına sarılı tabutu, mesai arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına kondu. Öztürk'ün cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ali Öztürk, 27 Ocak 1950'de Sivas'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971'de mezun olan Öztürk, 1973 yılında Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başladı. Görev unvanı, 1981'de Danıştay Tetkik Hakimi olarak değişen Öztürk, 1982'de Kıdemli Tetkik Hakimi, 1994'te de Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi. Danıştay Savcılığına 1996 yılında atanan Öztürk, 2001 yılında Danıştay üyeliğine seçilmişti. Öztürk, evli ve iki çocuk babasıydı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement