"Özür Dilerim, Hata Bende!" - Son Dakika
Spor

"Özür Dilerim, Hata Bende!"

"Özür Dilerim, Hata Bende!"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, istediklerini yapamayan futbolcularına sitem edercesine kinayeli konuştu.

16.10.2018 05:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLAL MEŞE

Ay-yıldızlı teknik adam, ağlamaklı bir şekilde soyunma odasına girdikten sonra futbolcularına, "Kusura bakmayın!" diye konuştu. Söylediği her şeyin bire bir tutmasına rağmen istediklerinin yapılmamasına içerleyen Rumen teknik adam, bazı oyuncularını da kişisel olarak eleştirdi.

A Milli Takım'ın Rusya karşısındaki mağlubiyeti en çok teknik direktör Mircea Lucescu'yu yıktı. Karşılaşmanın ardından çeşitli mazeretler sunup, gençlere destek verse de, son derece üzgün ve ağlamaklı olarak soyunma odasına girdi. Futbolculardan topun yere indirilmesini isteyen ve sert ortalar yapılması için öğrencilerini sürekli uyaran Rumen teknik adam, soyunma odasına girer girmez, durumu iki kelimeyle özetledi: "Özür dilerim!"

Her söylediği oldu

Milli futbolculara sitem için bu şekilde söze başlayan Mircea Lucescu, "Kusura bakmayın, hata bende!" diyerek öğrencilerini tatlı sert bir şekilde dikkat çekti. Rusya maçı öncesinde rakip analizini A'dan Z'ye gerçekleştiren ve her söylediği sahada görülen Lucescu, kimin kimi tutacağını, markajda kimin kimle eşleşeceğini tek tek anlatmıştı. Ancak bunların hiç biri gerçekleşmeyince Lucescu buna çok içerledi ve ağlamaklı duruma geldi.

Niye orta yapıyorsun

Rakibin fiziksel üstünlüğünü teknik kapasitesi yüksek futbolcularla kırmak isteyen A Milli Takım Teknik Direktörü, bireysel olarak da bazı futbolcularını azarladı. "Topu alıp gidiyorsun ama ceza alanında kimse yokken niye orta yapıyorsun" diyerek kanat oyuncusunu fırçalayan Lucescu, istediği sert ortaların yapılmaması konusunda da öğrencilerine çıkıştı.

Topal ve Emre'yi çok aradı

Lucescu, Rusya maçında gelen yenilginin bir nedeni olarak da Mehmet Topal ve Emre Akbaba'nın yokluğunu gördü. Bu iki futbolcunun hem savunma hem de hücum anlamında çok önemli iki isim olduğuna değinen A Milli Takımı Teknik Direktörü, "Bizim için çok önemliydiler ama sakat olunca yapacak bir şey yok. Bu takımda onlar yer alsa sonuç daha değişik olabilirdi" yorumunu yaptı.

'Beceremedik'

Rusya karşısında teknik direktör Mircea Lucescu'nun söylediklerini yapamayan futbolcular bu konuda özeleştiri yaptı, "Yeterli olamadık, beceremedik" ifadelerini kullandı. Ay-yıldızlılar, kendilerine söylenenleri saha içinde uygulayamadıklarını dile getirerek, "Yan paslar yapmamalıydık. Paslarda sıkıntı yaşadık en önemlisi bölge savunması yapmadık. Golovin gibi yıldız için uyarıldık ama gereğini yapamadık. Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik" yorumunda bulundular. Lucescu'nun oluşturduğu yeni milli takım içinde yer alan futbolcular, bu konuda gerekeni yapamamanın üzüntüsünü yaşarken, 6 günlük birliktelikte Lucescu'nun kendilerini her konuda uyardığını ancak kendilerinin beceremediğini dile getirdi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Özür Dilerim, Hata Bende!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement