Özür Diliyoruz Açıklamasının Şehit Eşinden Esirgenmesi Kınanacak Bir Durum" - Son Dakika
Güncel

Özür Diliyoruz Açıklamasının Şehit Eşinden Esirgenmesi Kınanacak Bir Durum"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar'ın bir etkinlikte şehit eşi Gülcan Demiryürek'e tepki göstermesine ilişkin, "Her halükarda orada yapılan eylemle ilgili özür dilenmeliydi.

29.03.2019 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar'ın bir etkinlikte şehit eşi Gülcan Demiryürek'e tepki göstermesine ilişkin, "Her halükarda orada yapılan eylemle ilgili özür dilenmeliydi. Eylem geçtikten sonra yapılan basın toplantısında bile özür diliyoruz açıklamasının şehit eşinden esirgenmesi kınanacak bir durum." dedi.

Çelik, Karalar'ın, 2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in eşi Gülcan Demiryürek'e davet üzerine katıldığı etkinlikte tepki göstermesine ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Demiryürek ailesini ziyaret ettiğini anımsatan Çelik, "Bizim açıklamalarımızdan sonra oradaki siyasiler basın açıklaması yaptılar ama hala şehit eşine karşı bir özür yok." diye konuştu.

Çelik, olaya ilişkin basın açıklamasında da bir çelişki olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit eşi olduğunu bilseydik, yine de duyarlı davranırdık' deniyor. Oraya zaten şehit ailelerini çağırmışsınız, toplantının özelliği o. İkincisi o tepki gösterildikten sonra olgun bir şekilde, hanımefendinin küçücük bir çocuğu var, eşini kaybetmiş, onun yine gönlü alınabilir. Onun söylediği haklı soruya makul bir şekilde varsa bir cevapları, cevap verilebilir. Ortada makul bir cevap olmadığı için bu şekilde agresif bir tutum sergileniyor."

"Kırılan bardağın parasını kim ödeyecek?' saygısızlığı"

Çelik, şehit eşinin ablasının da o salonda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yanında ablası var, ablası kardeşine yapılan, bir şehit eşine yapılan saygısızlığı görünce orada işte masadaki örtüyü çekiyor, bir iki bardak, çanak kırılıyor. Buradaki tepki nedir? Eşini kaybetmiş, eşini şehit olarak vermiş kardeşine yapılan bu haksızlığa tepki gösteriyor. Sonuç olarak olgunlukla o kardeşlerimiz, şehit eşi, ailesi olgunlukla onların sorularına cevap verilecekken, nihayetinde içi yanıyor, çukur olaylarında eşini kaybetmiş. Daha sonra bir de belediye veya otel görevlileri durduruyor, 'Burada kırılan bardağın parasını kim ödeyecek?' gibisinden de bir saygısızlık yapılıyor."

"Bugün dava açıldı"

Şehit eşine yapılan saygısızlığı eleştiren Çelik, "Bir avukat arkadaşımız gönüllü oldu, sağ olsun ve bugün dava açıldı zannediyorum. Dilekçesini hazırlamışlardı." şeklinde konuştu.

Çelik, şehide bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, "Her halükarda, orada yapılan eylemle ilgili özür dilenmeliydi. Eylem geçtikten sonra yapılan basın toplantısında bile özür diliyoruz açıklamasının şehit eşinden esirgenmesi kınanacak bir durum. 'Takip ettirdik' gibi ifadelerle açıklama yapıldı. Siz şehit eşini niye takip ettiriyorsunuz? Bu şekilde yaklaşım nedir?" ifadelerini kullandı.

Şehit eşinin halkı bir tepkisi olduğunu, sorusuna cevap verilmesi gerektiğini aktaran Çelik, "Nihayetinde siyasetçisiniz. Saygısızlık yapıldıktan sonra önlerinin kesilmesi, 'Bunları kim ödeyecek?' denmesi bir anlayış meselesidir nihayetinde." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunu siyasi mesele olarak görmüyoruz"

Çelik, şehit ailesinden özür dilenmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunu böyle bir siyasi mesele olarak da görmüyoruz. Bu mesele şehitlere yönelik tutumun ahlaki değerlendirilmesiyle ilgilidir. Orada bulunan yöneticilerin, siyasilerin, o toplantıyı organize eden herkesin içtenlikle özür dilemesi lazım. Bütün milletimiz kınıyor, hepimiz kınıyoruz. Bütün şehit aileleri aynı şekilde hassas davranıyorlar. Türkiye'nin her tarafından o kardeşimize, şehit eşine destekler geldi."

Şehidin 4 yaşındaki kızı Lara Demiryürek'in de güzel eğitim almasını temenni eden Çelik, "Allah izin verirse mezuniyetine, düğününe gideriz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özür Diliyoruz Açıklamasının Şehit Eşinden Esirgenmesi Kınanacak Bir Durum' - Son Dakika


Advertisement