PAEM Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı! Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Ne Zaman? - Son Dakika
Güncel

PAEM Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı! Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Ne Zaman?

PAEM Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı! Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Ne Zaman?

Lisans mezunu komiser yardımcısı aday giriş belgeleri Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasında yayınladı. Komiser yardımcılığı aday giriş belgeleri açıklandı mı? Emniyet Komiser Yardımcısı sınavı ne zaman?

03.10.2018 09:33  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Müdürlüğüne2018-2019 eğitim yılı için lisans mezunu 300'ü kadın, 2.700'ü erkek olmak üzere toplam 3.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapacak.

SINAVLAR HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Komiser yardımcısı olacak adayların; Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavlarında sağladığı başarının ardından ertesi gün Mülakat/Sözlü Sınavına tabii tutulur. 13 Ekim 2018 tarihinde Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavlarına katılmaya hak kazanan adayların bu aşamalarda başarılı olmaları durumunda 15 Ekim 2018 tarihinde, 20 Ekim 2018 tarihinde Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik sınavlarına çağırılan adayların bu sınavlarda başarılı olmaları durumunda da 22 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Mülakat/Sözlü sınavına katılabilecekler.

SINAVA GİDERKEN YAPILMASI GEREKENLER NELER?

Aranana kriterlere uygun ve gerekli belgeleri bulunduran adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Erkek adaylar başvuruya ve sınava gelirken sakal traşlı olarak gelmeleri gerekmektedir. Adayların fiziki yeterlilik sınavı için gelirken yanlarında spor ayakkabı - eşofman getirmeleri gerekmektedir. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat/ sözlü sınavına alınacakları için yanlarında uygun kıyafet getirmeleri gerekmektedir.

SINAV NASIL YAPILACAK?

Alımları 06 Eylül-19 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılan komiser yardımcılığı giriş sınavı; ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat/sözlü sınav şeklinde yapılır.

Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olarak en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına kadar aday şahsen müracaatta çağrılır. Belirtilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda ön başvuru ve müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı bakanlık tarafından değiştirilebilir.

MÜLAKAT/SÖZLÜ SINAVI NASIL YAPILACAK?

Adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması gibi şartlara göre psikolog veya rehberlik, psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat/sözlü komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyon tarafından adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat/sözlü sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Mülakat/Sözlü sınavı komisyonu; başarılı olan adaylar hakkında "Öğrenci Adayı OLUR", başarısız adaylar hakkında "Öğrenci Adayı OLAMAZ" kararı verir.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ, FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI VE MÜLAKAT/SÖZLÜ SINAVI HAKKINDA BİLGİ

Belirlenen puanı alan adaylara sınavlar için www.pa.edu.tr internet adresi üzerinden randevu bilgilerini gösteren sınav giriş belgesi verilecek. Adaylar, sınav giriş belgelerinde belirtilen randevu gününde ve belgede belirtilen yerde olmaları gerekiyor. İnternet üzerinden ön başvuruda bulunmayan, belirlenen taban puanı alamayan, başvuruyu yapan ancak kriterlere uygun olamayan, randevu günü ve saatinde gelmeyen, evrakları eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve sınava alınmayacak.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Ön sağlık komisyonunun hakkında "Öğrenci Adayı OLUR"kararı verdikleri adaylar fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu sınavı, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda belirtilen esaslara göre yapar:

a) Adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Adayların sınavları, erkek ve kadın kategorisinde farklı kriterlere göre değerlendirilir.

b) Başarılı olmak için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan almak zorunludur. Bu sınavda başarılı olanlar, mülakat/Sözlü sınavına alınırlar. Başarısız olan adaylar hakkında (Fiziki yeterlilik sınavında 70 puanın altında puan alanlar) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu, "Öğrenci Adayı OLAMAZ" kararı verir.

PUAN DAĞILIMI NASIL BELİRLENECEK?

Adayların başarı sıralaması esas alınarak PAEM giriş puanı; KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanın %25'i ve mülakat/sözlü sınavı puanının %50'ının toplamıdır. Başarı sıralama puanında eşitlik olması durumunda sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat/sözlü puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

SONUÇLARA POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI SAYFASINDAN ULAŞILABİLİR

giriş puanına göre erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personelinden şehitveya vazife malulü olanların eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuçları listelenir. Erkek ve kadın asıl adayların %30'una tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan edilir.

Son Dakika Güncel PAEM Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı! Emniyet Komiser Yardımcısı Sınavı Ne Zaman? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement