Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor - Son Dakika
Güncel

Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor

Adana'da aldıkları istihbarat üzerine harekete geçen ekipler, baskın yaptıkları Suriyeli şahsın evinde üzerinde yakut ve zümrütler bulunan ahşap kutu ele geçirdi.

14.09.2018 10:20  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Suriyeli bir şahsın evinde 50 santimetre yüksekliğinde deri kaplamalı, üzerinde yakut ve zümrütler bulunan ahşap kutu ele geçirildi. Sandukanın içinden İbranice yazıların olduğu ceylan derisi, alt ve üst çekmecelerinde ise Hz. Fatıma'nın eli sembolü 'Hamsa' ve Hz. Davut'un yıldızı diye bilinen figürlerden oluşan deri rulo çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de 8 yıldır süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Halid El Hac Ahmed isimli şahsın evinde tarihi eser sakladığı istihbaratını aldı. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi 2681 Sokak'ta bulunan eve 3 Eylül günü baskın düzenleyen polis, yaptığı aramada 4 ayağı bulunan ve 50 santimetre yüksekliğinde iki kubbe şeklinde bir sanduka ele geçirdi.

Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor

YAKUT VE ZÜMRÜT VAR

Üzerinde yakut ve zümrütlerin bulunduğu sandukanın kapaklarında bir kadın ve bir erkek figürü bulunduğu görüldü. Dikey açılan 2 kapağın içindeyse bronz iki objenin tuttuğu panelde ceylan derisine yazılı İbranice yazıların yer aldığı tespit edildi. Sandukanın alt tarafı ile üst tarafından bulunan çekmecenin içindeyse Hz. Fatıma'nın eli sembolü 'Hamsa' ve Hz. Davut'un yıldızı diye bilinen figürlerden oluşan deri rulo bulundu.

Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor

PAHA BİÇİLEMEZ

Polis ele geçirdiği bu tarihi eseri Adana Müze Müdürlüğüne teslim etti. Müze yetkilileri yaptıkları incelemenin ardından sandukayı detaylı incelenmek üzere Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderdi. Sandukanın gerçek olması halinde paha biçilemeyeceği belirtildi.

Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor

ÇALINMIŞ OLABİLİR

Bu arada polis sandukanın Türkiye'ye nereden ve nasıl geldiğine yönelik çalışmasını da derinleştirdi. Sandukanın Suriye'deki iç savaş nedeniyle müzeden çalınmış bir tarihi eser olduğu tahmin ediliyor. İfadesi alınan Halid El Hac Ahmed, sandukayı Suriye'den 4 bin dolara satın aldığını, antika merakının olduğunu ancak kutunun gerçek olmadığını tahmin ettiğini söylediği öğrenildi. Zanlı ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana\'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Suriyeli Vatandaşın Evinden Çıkan Ahşap Kutuya Paha Biçilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Müslüman : Buraya yorum yazan bir çok kişi ırkçı. Sanki bizde hırsız terörist kaçakçı tecavüzcü yok gibi davranıyorsunuz. Sizin insanliginiz batsın hepiniz ırkçı faşo sunuz. O insanlar ölümden kaçtı geldi. Özgecan aslanı öldüren TÜRK tü. Suriyeli dokuz aylık hamile kadına tecavüz edip öldüren TÜRK tü. Almayın ağzınıza şu gariban insanları. Suç münferit tır. Genelleme yapmayın faşist ler. 37 13 Yanıtla
  • Dragon: Suriyede savas var Adam turkiyeye kaçıyor Mağdur... Ama 4000 dolara tarihi eser alabiliyor... 7 yıldır ulkemizde muhacir olarak yasiyorlar,paralari da bitmedi.. nasıl şeyse.. Bizdende iyi yasiyorlar..avm ler,et kebap dukkanlari suriyeli dolu 35 1 Yanıtla aragon: sen ülkeye gelen her suriyeliyi fakir mı sandın, eşek yükü ile para alıp ülkeye giriş yapan suriyeli iş adamları var. seni de yerini yurdunu da satın alabilir. 20 3
  • .. Yorumum sadece bu konu ile alakalı değil..: Bir Suriye li ile bir İsrail li yi ayırt edemessin. Düşünün ozaman anlayacaksınız.. 23 3 Yanıtla
  • Remziye: Suriyeli vatandaşı bizlere kaynaştırma yapmayın şunlari tehlikeli insanlar bunlar Bursa ayaklandı dün her şehir gerildi mülteci lerden bıktık 20 2 Yanıtla
  • T.C Vatandaşı: suriyeli vatandaş derken bizmi suriyeli oluyoruz yoksa ? 20 1 Yanıtla
  • FIRTINALI HAYAT : GINA GELDİ ARTIK BUNLARDAN 17 3 Yanıtla
  • ESRA: EVİMİZ BİLE KIRA BABAM 28 YILLIK MEMUR KİM FAKİR ALLAH BİLİR 15 2 Yanıtla
  • Hakan Y.: Yine Suriyeli; yarın Türkiye bizim topraklarımızın bir parçası derlerse şaşmayın. 12 3 Yanıtla
  • filozof: bu cahil ilkel milyonlarca suriyeli bir an önce geri yollanmazsa emin olun ilerde pkk danda beter olurlar binlerce gencimizin hayatı mahfolur 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement