PAK Grubu Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

PAK Grubu Basın Açıklaması

Amgen, Pak Grup şirketi ile grup şirketimiz Mustafa Nevzat'ın hisselerinin satın alınması konusunda bir anlaşma imzaladı.

26.04.2012 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan açıklamada, "Söz konusu anlaşma, Rekabet Kurumu'nun onayı ardından kesinleşecektir.

Amgen tüm dünyadaki önde gelen pazarlarda hastaların yenilikçi ilaçlara erişimini sağlamakta kararlıdır. Mustafa Nevzat çalışanları ve Yönetim Ekibi ile birlikte Amgen, şimdi daha fazla yenilikçi tedaviyi Türkiye'ye getirebilecek, hızlı büyüyen pazarlara Türkiye'den ilaç ihracatını artıracak ve Türkiye'nin biyo ilaç sektörü için önemli bir bölgesel merkez olma konumunu güçlendirecektir.

Bu anlaşmanın sağladığı kaynaklarla Pak Grup ise temel iş alanlarına yatırım yapacaktır. Bu alanlar arasında maya, ekmek katkı maddeleri ve pişirme maddeleri (Pakmaya): karton (Kartonsan ve tarafımızdan yakın zaman önce satın alınan Yunanistan şirketi Mel): hayvan yemi (İntegro) yer almaktadır. Pak Grup bünyesindeki bütün şirketlerin Avrupa, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu, Afrika ve Güney Amerika pazarlarında güçlü faaliyetleri vardır ve hepsi küresel oyunculardır.

Mustafa Nevzat dâhil olmak üzere, Pak Grup tüm dünyada yaklaşık 2,700 kişi çalıştırmaktadır. Grubun yıllık cirosu 750 milyon dolar civarındadır. " denildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PAK Grubu Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement