Son Dakika | PAKDEMİRLİ BRUSELLA, ŞARBON VE VEBA AŞILARININ BEDELİNİ ALMAYACAĞIZ - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | PAKDEMİRLİ BRUSELLA, ŞARBON VE VEBA AŞILARININ BEDELİNİ ALMAYACAĞIZ

Son dakika gündem haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa'nın Kula ilçesindeki programının ardından Demirci ilçesine geçti.

13.01.2022 19:18  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa'nın Kula ilçesindeki programının ardından Demirci ilçesine geçti. Bakan Pakdemirli, burada düzenlenen törenle Güveli ve Kuzuköy barajlarını hizmete açtı. Törende konuşan Bakan Pakdemirli, Manisa'nın tarımda Türkiye'yi sırtlayan bir şehir olduğunu belirtip, Neresine tohum saçsan bereket sunan, neresine bahçe kursan meyveleri lezzet saçan bir şehir. Bizler de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Manisa'mızın potansiyelini çok iyi biliyor, desteklerimiz ve yeni yatırımlarla sizlerin yanında oluyoruz. Son 19 yılda Manisa'ya toplamda 13,7 milyar TL tarımsal destek sağladık. Bunun yaklaşık 3 milyar TL'sini son 3 yılda ödedik. Bu destekler ve yeni projelerimiz sayesinde Manisa'nın bitkisel üretim değeri, son 3 yılda yüzde 80 gibi önemli bir artışla 7,5 milyar liraya ulaştı dedi.

MANİSA'YA SU ALANINDA 2,7 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Demirci ilçesine ise 460 milyon TL'lik destek verildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 280 projeye, toplam 3,2 milyon TL hibe ödedik. Bununla birlikte 811 bin fidanı toprakla buluşturduk, 3 mesire yeri ve bir bal ormanı tesis ettik. Demirci'de

ORKÖY kapsamında 374 aileye 2,1 milyon TL kredi ve hibe desteği sağladık. Su, bu yüzyılın en değerli ve en stratejik kaynağı. Su olmadan yaşam da yok, üretim de yok. Su yoksa toprak bile bize küsüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bir damla suyumuzu bile ziyan etmeden, suyun gücünü milletimizle, Manisalı hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Son 19 yılda Manisa'ya su alanında toplam 2,7 milyar TL'lik yatırım yaptık. 27 baraj, 11 gölet, 8 yeraltı depolaması, 1 içme suyu tesisi, 1 hidroelektrik enerji santrali, 43 sulama tesisi, 75 taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 165 su yatırımını Manisa'mıza kazandırdık diye konuştu.

ZİRAİ GELİRDE 225 MİLYON TL ARTIŞ

Bakan olduktan sonra baba ocağı Manisa'ya ayrı bir önem verdiğini belirten Bakan Pakdemirli, En fazla ziyaret ettiğim, yatırımlarını birebir takip ettiğim bir şehir Manisa. Son 3,5 yılda Manisa'ya su alanında 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptık. 16 baraj, 16 sulama tesisi, 7 taşkın koruma tesisi, 8 yeraltı depolaması ve 1 hidroelektrik enerji santralini bu dönemde hizmete aldık.104 bin dekardan fazla alanı sulamaya açtık. Sulamaya açılan bu alanlar sayesinde zirai gelirde 225 milyon TL artış sağladık. Tabii bu yatırımlardan Demirci ilçemiz de nasibini aldı. Son 19 yılda Demirci'de su alanında ciddi yatırımlara imza attık, tarımdan içme suyuna kadar onlarca tesisi halkımızın hizmetine sunduk. Demirci ilçemizde 6 barajı tamamlandık. Böylece toplamda su depolama hacmimiz 4,9 milyon metreküpe ulaştı dedi.

PROJE MALİYETLERİ 300 MİLYON TL

Alaağaç, Boyacık ve Hüdük barajlarının inşaatının devam ettiğini belirten Pakdemirli, Çanakçı, Kuzeyir, Mahmutlar ve Yaşiloba barajlarımızın ise proje çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerin yaklaşık maliyeti 300 milyon TL olup, bu tesisler Manisa'mızın bereketine bereket katacak modern sulamanın alt yapısını oluşturacaktır. Bugün de Demirci'de toplam maliyeti 74 milyon TL'yi bulan iki barajımızı hizmete alıyoruz. Bunlardan birincisi Kuzuköy Barajı. 38 milyon TL'ye mal olan Kuzuköy Barajı temelden 39 metre yüksekliğe ve 873 bin metreküp su depolamasına sahip.19 Ocak tarihinde sulamanın ihalesini gerçekleştireceğiz. İnşallah en kısa sürede bu inşaatları tamamlayarak bin 500 dekar tarım arazisini modern sistemlerle sulamaya kavuşturmuş olacağız. Demirci'de su alanında hizmete alacağımız ikinci yatırımımız Güveli Barajı. Temelden 31 metre yüksekliğe ve 690 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip Güveli Barajımız da su depolanıyor. 36 milyon lira maliyetli bu barajın yanında, sulama yatırımlarımız da devam ediyor. Bu yatırımlar bittiğinde Güveli Barajı ile bin dekar tarımsal araziyi sulamaya açacağız. Devam eden baraj ve göletlerimiz de tamamlandığında toprakların bereketi artacak, verimlilik yükselecek, özellikle son yıllarda meyvecilikte gerçekleşen atılım, daha da yukarı seviyelere ulaşacaktır. Kısacası Demirci tarım ve hayvancılıkla bir üst sınıfa çıkacak diye konuştu.

'9 BİN 189 TESİS HİZMETE AÇILDI'

Kontrolsüz suyun zararlarına karşı, taşkın koruma tesisleri ile can ve mal güvenliğinin güvence altına alındığını ifade eden Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanımız liderliğinde son 19 yılda, su alanında günümüz rakamlarıyla toplam 284 milyar TL'lik yatırım yaparak, 9 bin 189 tesisi hizmete açtık. Son 3,5 yılda ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği avantajlarla hızımızı kat be kat artırdık. 60 milyar TL'lik yatırımla, 1500 tesisi tamamladık. Tam 126 barajı hizmete açtık. 2023'e kadar 150'ye ulaştırmayı hedeflediğimiz yer altı barajlarımızın, 50'sini bitirdik. 21 Ekim'de sonuçları kamuoyuna açıklanan Su Şurası'nda, ülkemizin sadece 21'inci yüzyıldaki su ihtiyacını değil, aynı zamanda 22'nci yüzyıldaki ihtiyacını da ele alarak, tedbirlerimizi daha somut hale getirdik dedi.

'İŞTE BİZ BÖYLE İCRAATLARIMIZLA KONUŞURUZ'

'İşte biz, böyle icraatlarımızla konuşuruz' diyen Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti

Biz, devletimiz için çalıştıkça, milletimize sahip çıktıkça, bazen siyasi darbelerle, bazen ekonomik darbelerle, bazen sokak hareketleriyle, bazen yabancı yaptırımlarla bize boyun eğdirmeye çalışacaklar. Ama bizim boynumuz rüküda, bizim belimiz secdede eğilir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, dimdik bir devlettir. Recep Tayyip Erdoğan, dimdik bir Cumhurbaşkanıdır.

'TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Şanlıurfa'daki şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Pakdemirli, Cenazede Murat şehidimizin eşi 'Ben seni yüreğime sığdıramadım, seni kefenlere sığdırmışlar' dedi. Derinden etkilendim. Bu milletin anaları, gelinleri çok ağladı, çok ağıt yaktı. Bu acıları da unutmadık, yaşatanları da. Hepsinin hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Dicle'nin kuzularını, çakallara kaptırmak niyetinde değiliz. Gençlerimize uzanan elleri kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Biz, teröriste terörist diyemeyenlerle yol yürümeyeceğiz. Sayın Bahçeli'ye 'Sarayın sözcüsü' diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın. Kendisi bizatihi Kandil'in sözcüsüdür. Bizim şehit analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına sözümüz var. Teröre geçit vermeyeceğiz dedi.

'KEŞKE O POZLARI VERİRKEN ŞEHİTLERİ DÜŞÜNSEYDİN'

Mecliste PKK'lılarla fotoğraf çektiren bir milletvekili olduğunu belirten Pakdemirli, Biliyorsunuz, Meclis'te, PKK'lılarla fotoğraf çektiren bir milletvekili var. Dün duygusal açıklamalar yapmış. Ben de diyorum ki, keşke o fotoları çektirirken sen de şehit nişanlılarını düşünseydin. Keşke o pozları verirken sen de şehit sözlülerini, şehit eşlerini de düşünseydin. Keşke poz verdiğin o silahlarla, kaç gencimizi şehit ettiler, onu düşünseydin. Bunlar, kuzu postuna bürünmeyi bıraksınlar. Bunun başka açıklaması yok. HDP, sırtını PKK'ya dayamış. Zillet ittifakı, sırtını HDP'ye dayamış. O kadar fotoğraf var ortada, hangisinden ses çıktı. Susuyorlar. Sükut, ikrardandır. Susarak, onaylıyorlar. Susmak bir tercihtir. Yani, 'Safımız da tercihimiz de belli' diyorlar. Yeter ki Erdoğan gitsin; biz PKK ile ihanet ilişkisine de gireriz, gönül ilişkisine de diyorlar. İhanet ilişkisi- gönül ilişkisi hiç fark etmez; yılan derisini değiştirir ama huyunu değiştirmez diye konuştu.

'DÜN BAŞÖRTÜLÜLERLE HELALLEŞİYORLARDI, BUGÜN SÖVÜYORLAR'

CHP gündemine de değinen Bakan Pakdemirli, CHP'nin dini değerlerle kavgası bitmiyor çünkü bunlar ikiyüzlü ve samimiyetsiz. Sözde dün başörtülülerle helalleşiyorlardı, bugün sövüyorlar. Yani yalancının mumu, yatsıya da kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu, 'Başörtüsü yasağının yanlış olduğunu çok kez dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız, aynı sorunların yaşanmaması için gelecek vizyonu belirlemeliyiz.' Kemal Kılıçdaroğlu, hızını alamadı, katıldığı televizyon programında, 'En çok kiminle helalleşmek istiyorsunuz' sorusuna, 'En çok başörtülü kızlarla helalleşmek istiyorum. Hata yaptık' dedi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Başkanları ayrı, vekilleri ayrı telden çalıyor. Gelişmiş toplumların iki özelliği vardır. İlki hür teşebbüs; ikincisi ise fikir ve vicdan özgürlüğü. CHP bu ikisinin de karşısında. Bunu da her defasında söylemleriyle doğruluyorlar. İşte CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in geçenlerde yaptığı tam da budur. Orta Çağ zihniyetinin dışavurumudur. Aynı tavrı, 2019'da da CHP Manisa Milletvekilli Bekir Başevirgen de yapmıştı. Bunlar Manisa'ya yakışmıyor diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ZEYTİNCİMİZ KAZANACAK'

Manisa'daki tarımsal üretime de değinen Bakan Pakdemirli, Üzüm geçen yıl para kazandırdı. Üzüm üreticimiz merak etmesin. Bu yıl da daha çok kazandırması için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Malum, kuzey yarım kürenin ilk kirazını Manisa çıkartıyor. Kirazdan önemli ihracat gerçekleştiriyoruz. Kiraz üreticimiz geçen yıl kazandı mı Kazandı. Bu yıl da kazanacak. Manisa zeytinde Türkiye'de ilk sıralarda, çok sayıda zeytin üreticimiz var. Geçen yılla bu yılki yağ satış fiyatlarınız farklı değil mi Farklı. Önümüzdeki sezon da emin olun ki zeytincimiz kazanacak dedi.

'DANE ZEYTİNE PRİM VERMEYE DEVAM EDİYORUZ'

Dane zeytinin en çok üretildiği ilin Manisa olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, Dane zeytine ilk prim açıklamasını Manisa'da yapmıştık. Dane zeytine prim vermeye devam ediyoruz. Tarım şehri Manisa'mız, üretmeye devam etsin. Maliyetleriniz ne olursa olsun kazanacaksınız, biz bunun için çalışıyoruz. Kimsenin çiftçimizin moralini bozmasına izin vermeyeceğiz. Sesimizi değil sözümüzü yükseltiyoruz diye konuştu.

Son Dakika | PAKDEMİRLİ BRUSELLA, ŞARBON VE VEBA AŞILARININ BEDELİNİ ALMAYACAĞIZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika | PAKDEMİRLİ BRUSELLA, ŞARBON VE VEBA AŞILARININ BEDELİNİ ALMAYACAĞIZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement