Pakistan Başbakanı Şerif, MİLGEM Projesi üçüncü gemisini denize indirme töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Pakistan Başbakanı Şerif, MİLGEM Projesi üçüncü gemisini denize indirme töreninde konuştu Açıklaması

Pakistan Başbakanı Şerif, MİLGEM Projesi üçüncü gemisini denize indirme töreninde konuştu Açıklaması

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Badr'in denize indirilmesine ilişkin "Bu yalnızca büyük bir kardeş ve dost değil, aynı zamanda Pakistan davasının da büyük bir destekçisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok etkin dinamik liderliğinde, Pakistan...

20.05.2022 14:53  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Badr'in denize indirilmesine ilişkin "Bu yalnızca büyük bir kardeş ve dost değil, aynı zamanda Pakistan davasının da büyük bir destekçisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok etkin dinamik liderliğinde, Pakistan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin bir başka harika örneğidir." dedi.

Şerif, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Muhammed Israr Tareen, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Amjad Khan Niyazi ve diğer yetkililerle Pakistan MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Badr'ın Karaçi Tersanesi'ndeki denize indirilme törenine katıldı.

Törende konuşan Pakistan Başbakanı Şerif, "Bu yalnızca büyük bir kardeş ve dost değil, aynı zamanda Pakistan davasının da büyük bir destekçisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok etkin dinamik liderliğinde, Pakistan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin bir başka harika örneğidir. Karşılıklı olarak kardeşlik ilişkileri, onun liderliğinde eskisinden çok daha yüksek zirvelere ulaştı." diye konuştu.

Şerif, dış politikadan gemi yapımına, ulaşımdan halk sağlığına Pakistan'ın tüm bu büyük girişimlerine Türkiye'nin de tanık olduğunu belirterek "Bence bu ilişkileri Pakistan ve Türkiye'nin karşılıklı yararına büyük boyutlara taşıyabileceğimiz bir noktadayız." değerlendirmesini yaptı.

Yapılan iş birliğinin, Pakistan Deniz Kuvvetleri ve Türk firmaları arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine işaret eden Şerif, Türkiye'nin uzmanlığı ve teknolojisi ve Pakistan'ın kendi tasarımları ile daha büyük gemilerin üretileceği zamanın da geleceğini söyledi.

Şerif, gösterdikleri "harikulade performans" nedeniyle Milli Savunma Bakanı Akar'ı tebrik ederek "Kovid-19 kısıtlamalarına rağmen bu gemiyi zamanında denize indirmek büyük bir başarı ve büyük bir başarı hikayesidir." ifadesini kullandı.

Bu fırsattan yararlanarak Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) Projesinin Çin, Pakistan ve Türkiye arasında "üçlü bir anlaşma olması" önerisinde bulunan Şerif, iki ulusa da fayda sağlamak için bu "harika potansiyelden" yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Şerif, "Gerçekten inanıyorum ki, Türkiye ve Pakistan iki ülkede yaşayan bir millettir, kalplerimiz birlikte atıyor ve birbirine uyum sağlıyor." dedi.

Türkiye'nin Pakistan'a yardımları

Türkiye ile Pakistan'ın kardeşlik ilişkilerinin geçmişinin Pakistan öncesi zamana kadar uzandığını vurgulayan Şerif, "Gelecek nesiller, Türkiye'nin Pakistan'ın ilerlemesinde ve refahında büyük bir destekçi ve ortak olacağı, acılarımızı ve mutluluğumuzu birlikte paylaşacağımız bir zamanın geleceğini bilmiyorlardı." diye konuştu.

Şerif, 2005'teki Keşmir depremini ve 2010'daki Pakistan'da meydana gelen sel felaketlerini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Türk heyetleri, Türk işçileri, Türk mühendisleri, doktorları ve hemşireleri bu bölgelerde acı çeken insanlara hizmet etmek için geldiler. 2010'da, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan'la sel baskınlarına uğrayan, büyük acılar çeken bu insanların yanında durduğunu hatırlayın."

Pakistan Başbakanı Şerif, Pakistan Hükümeti adına Karaçi Tersanesi yönetimine, tersane işçileri için 100 milyon rupi bağışta bulunduğunu da açıkladı.

"Bu, (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Pakistan-Türkiye dostluğuna olan kişisel ilgisini yansıtıyor"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Amjad Khan Niyazi de gemi inşasının oldukça karmaşık, rekabetçi ve yoğun işgücü gerektiren bir endüstri olduğunu belirterek, bu sektörün çok sayıda kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Karaçi Tersanesi'nin yerli gemi inşası ve onarımı konusunda ulusal gereklilikleri yerine getiren ülkedeki tek tersane olduğunu kaydeden Niyazi, projenin başarıyla tamamlanmasının planlamayla ve iş gücünün özverili çabalarıyla mümkün olduğunu vurguladı.

Niyazi, Pakistan Donanmasının gelecekte de düzenli gemi inşasının yanında, var olan gemileri onararak Karaçi Tersanesi'ni destekleyeceğini belirtti.

Bu törene gönderdiği video mesaj nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür eden Niyazi, "Bu, (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Pakistan-Türkiye dostluğuna olan kişisel ilgisini ve bağlılığını ve Pakistan için proje yönetme başarısını yansıtıyor." dedi.

Niyazi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a da teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Başbakanı Şerif, MİLGEM Projesi üçüncü gemisini denize indirme töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 13 terör şüphelisi yakalandı
    19:19 Edirne'de 13 terör şüphelisi yakalandı

    Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında, 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement