Pakistan: Çin ile ABD arasındaki gerginliğin azaltılmasında rol oynayabiliriz - Son Dakika
Güncel

Pakistan: Çin ile ABD arasındaki gerginliğin azaltılmasında rol oynayabiliriz

Pakistan: Çin ile ABD arasındaki gerginliğin azaltılmasında rol oynayabiliriz

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin herhangi bir siyasi bloğa katılmak yerine Çin ile ABD arasındaki farklılıkların giderilmesinde ve gerginliğin azaltılmasında rol oynayabileceğini söyledi.

09.12.2021 15:21  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin herhangi bir siyasi bloğa katılmak yerine Çin ile ABD arasındaki farklılıkların giderilmesinde ve gerginliğin azaltılmasında rol oynayabileceğini söyledi.

Han, başkent İslamabad'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmasında, savaşların sorunları çözmediğini ancak diyalogların çözdüğünü ifade etti.

Dünyadaki durumun yeni bir Soğuk Savaş'a doğru gittiğini belirten Han, Pakistan'ın bu blokların oluşmasını engellemek için elinden geleni yapması gerektiğini çünkü İslamabad'ın herhangi bir bloğun parçası olmak istemediğini vurguladı.

Han, ülkesinin herhangi bir siyasi bloğa katılmak yerine Çin ile ABD arasındaki farklılıkların giderilmesinde ve gerginliğin azaltılmasında rol oynayabileceğini dile getirerek, Soğuk Savaş'ın büyük kayıplara yol açtığını anımsattı.

Güney Asya'daki en büyük problem, "Keşmir"

Konuşmasında, bölgesel konulara da değinen Han, Afganistan ve Keşmir ile ilgili sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini belirtti.

Han, dünyaya "Afganistan'da meydana gelebilecek insani krizi engellemek için Kabil'in dondurulan mal varlıklarının serbest bırakılması" çağrısı yaptı.

Güney Asya'daki en büyük problemin Keşmir meselesi olduğuna işaret eden Han, bu sorunun bölgeyi rehin aldığını vurguladı.

Han, göreve geldiği 2018'de Hindistan ile barış girişimi başlatmaya çalıştıklarını ancak karşılık alamadıklarını ifade ederek, Hindu milliyetçiliği ile müzakere yürütmenin zor olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Han'ın açıklamaları, Pakistan'ın ABD'nin Demokrasi Zirvesi davetini geri çevirmesinin ardından geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İslamabad'ın ABD tarafından 9-10 Aralık'ta düzenlenecek Demokrasi Zirvesi'ne katılmayacağı duyurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan: Çin ile ABD arasındaki gerginliğin azaltılmasında rol oynayabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.


Advertisement