Pakistan'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı gözaltına alındı

Pakistan\'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı gözaltına alındı

Pakistan'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Seçim Komisyonu yetkililerini ve ailelerini tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

25.01.2023 14:29  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Seçim Komisyonu yetkililerini ve ailelerini tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ulusal basındaki haberlere göre, eski Başbakan İmran Han'ın iktidarı döneminde Bilgi ve Yayıncılık Bakanı olarak görev yapan Hüseyin, Lahor'daki evinde bu sabah gözaltına alındı.

Yetkililer, eski Başbakan Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin hakkında Seçim Komisyonu yetkililerini ve ailelerini tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltı kararı verildiğini belirtti.

İmran Han ve çok sayıda partili, Hüseyin'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

PTI, Hüseyin'in serbest bırakılmaması halinde, ülke genelinde protestolara başlanacağını duyurdu.

Hüseyin ve PTI'dan üst düzey farklı siyasetçiler, Seçim Komisyonu'nun Pencap eyaletinde geçici hükümet Başbakanlığına, Başbakan Şahbaz Şerif'in partisinden Muhsin Nakvi'yi atamasına tepki göstermişti.

PTI'nın Han'ın gözaltına alınabileceğini iddia etmesinin ardından yüzlerce kişi, bugün erken saatlerde Han'ın Lahor'daki evinin çevresine toplanmıştı.

İmran Han hükümeti 2022 Nisan'da düşmüştü

Pakistan'da parlamentoda, 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022'de Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da eski Bilgi ve Yayıncılık Bakanı gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement