Pakistan'da "Sıkıyönetim Çağrılı" Pankart Tartışması - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da "Sıkıyönetim Çağrılı" Pankart Tartışması

Pakistan Hareketi Partisi tarafından asılan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi.

12.07.2016 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Hareketi Partisi tarafından asılan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi. Allah aşkına gel artık" yazısının bulunduğu pankartlar, tartışmalara neden oldu.

Pencap Eyaleti'nin görece gelişmiş kentlerinden Faysalabad'da merkezi bulunan Pakistan Hareketi Partisi tarafından birçok kentte yol kenarlarındaki direklere pankartlar asıldı.

Orgeneral Şerif'in fotoğrafıyla "Emeklilik tartışmaları eskidi. Allah aşkına gel artık" yazısının bulunduğu pankartların, özellikle Karaçi ve Peşaver gibi büyük kentlerde hükümet binaları ile askeri bölgelere giden yollarda asılması dikkati çekti.

Bunun üzerine ülkede "sıkıyönetim çağrılı" pankart tartışması başladı.

AA muhabirine konuyla ilgili değerlendirmede bulunan emekli Tümgeneral Talad Mesud, "Şerif, görev süresinin uzatılmasını talep etmeyeceğini daha önce duyurmuştu ancak şimdi bu kararın gözden geçirildiği görülüyor. Ancak Başbakan Navaz Şerif'in, Rahil Şerif'in görevini uzatma yönünde karar vereceğini düşünmüyorum." dedi.

Enformasyon Bakanı Pervez Raşid ise başkent İslamabad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunu yapanlar aptalca davranmıştır ve ülkenin iyiliğini istememektedirler." ifadelerini kullandı.

Pakistan Ordu Sözcüsü Korgeneral Asım Selim Bajva da Twitter hesabından, posterlerin asılmasıyla ordunun ve bağlı hiçbir kurum ile kuruluşun ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Orgeneral Rahil Şerif, kasımda görev süresinin dolmasının ardından emekliliğe ayrılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Pakistan Hareketi Partisi, Şerif'in görevini uzatması için kampanya düzenlemişti.

Pakistan, 1947'de Büyük Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazanmasının ardından geçen sürede, 4 ayrı dönemde toplam 35 yıl askeri darbe yönetimleriyle idare edildi.

Üçüncü kez iktidarda bulunan Başbakan Navaz Şerif de 1999'daki ikinci hükümeti döneminde Kara Kuvvetleri Komutanı Pervez Müşerref tarafından yapılan askeri darbeyle ülke yönetiminden el çektirilmiş ve sürgüne gönderilmişti.

Pakistan'da ordu sisteminde Genelkurmay Başkanlığı makamı sembolik bir önem taşırken, kritik operasyonel kararların alınması ve ordunun siyaset kurumuyla ilişkisinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı belirleyici oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da 'Sıkıyönetim Çağrılı' Pankart Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement