Pakistan'da Taliban'ın Başından Yaraladığı Çocuk Aktivist - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Taliban'ın Başından Yaraladığı Çocuk Aktivist

Pakistan\'da Taliban\'ın Başından Yaraladığı Çocuk Aktivist

BM Özel Temsilcisi Jolie, Taliban örgütü tarafından başından vurulan Pakistanlı çocuk aktivist Malala Yusufzay'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini istedi.

17.10.2012 09:01  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, geçen hafta Taliban örgütü tarafından başından vurulan Pakistanlı çocuk aktivist Malala Yusufzay'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini istedi.

Jolie, Hollywood çevrelerince tanınan Daily Beast için kaleme aldığı yazıda, 14 yaşındaki kız çocuğunun sadece eğitimde eşitliği savunduğu için Taliban'ın hedefi olduğunu belirtti.

Bir kız çocuğunun hedefe alınması ve düşünceleri nedeniyle öldürülmek istemesini anlayamadığını vurgulayan Jolie, Nobel Barış Ödülü'nü veren komitenin Malala ismini değerlendirmesini gerektiğini ifade etti.

Bu arada, Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik gazetecilere yaptığı açıklamada, Malala'nın ülkenin en saygın ödüllerinden "Cesaret Nişanı" ile ödüllendirilmesi için meclise teklif sunacaklarını bildirdi.

Kızların okuması için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle ülkede sembol isim haline gelen Malala Yusufzay, Pakistan hükümetince geçen sene "ulusal barış ödülüne" layık görülmüştü.

Muhabir: Erkan Yiğitsözlü

Yayıncı: Göksel Sözer - İSLAMABAD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Taliban'ın Başından Yaraladığı Çocuk Aktivist - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement