Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı Zühtü Arslan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı Zühtü Arslan'ı Ziyaret Etti

Pakistan\'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı Zühtü Arslan\'ı Ziyaret Etti

Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı Yargıç Mian Saqib Nisar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan'ı ziyaret etti. Yargıç Saqib, Konya'daki "Şeb-i Aruz" törenine de katıldı.

19.12.2018 09:22  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı Yargıç Mian Saqib Nisar Pazartesi akşamı Konya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Görüşme sırasında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki özel sevginin ve ilginin altını çizdi.

ERDOĞAN, PAKİSTAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINI KONYA'YA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda Pakistan halkı için beslediği sıcak duyguları ifade etti ve Anayasa Mahkemesi Başkanını Mevlana Rumi'nin şehrine buyur etti.

ŞEB-İ ARUZ TÖRENİNE KATILDI

Anayasa Mahkemesi Başkanı daha sonra büyük sufi ve filozof Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 745. ölüm yıl dönümünü anmak için Konya'da düzenlenen "Şeb-i Aruz" törenine katıldı ve anma etkinliklerinin bir parçası olan "Sema" törenini seyretti.

Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı <a class='keyword-sd' href='/zuhtu-arslan/' title='Zühtü Arslan'>Zühtü Arslan</a>'ı Ziyaret Etti

YASAL VE YARGISAL KONULAR HAKKINDA GÖRÜŞTÜLER

Bunun daha öncesinde Pazartesi günü, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ankara'da Türkiye Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan'la görüşmüştü.Bu görüşme sırasında, iki taraf karşılıklı ilgi alanlarındaki yasal ve yargısal meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BAŞ YARGIÇ SAQİB, ARSLAN'I PAKİSTAN YARGI SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Baş Yargıç Saqib Türk mevkidaşını Pakistan'daki yargı sisteminin işleyişi hakkında bilgilendirdi.Kendisi aynı zamanda Pakistan Anayasa Mahkemesi tarafından Pakistan halkının temel haklarını geliştirmek için alınan inisiyatifleri de özetledi.Kendisi vurguladı ki, Pakistan'ın sıradan vatandaşlarının temel haklarının geliştirilmesi ve korunması Anayasa Mahkemesi için en yüksek önceliği taşımaktadır çünkü bu hakların korunmasının sıradan vatandaşların yaşamları üzerinde direkt bir etkisi bulunmaktadır. Anayasa Mahkemesinin Yöneticilerinin bu temel hakları devam ettirmek için mümkün olan tüm önlemleri almasını sağlamak için çalıştığını söyledi.

Bu bakımdan Baş Yargıç, Prof. Dr. Arslan'ı su yönetimi, nüfus kontrolü, sağlık olanaklarının sağlanması ve adaletin ve kanunların güvenceye alınması için aldığı inisiyatifler bakımından bilgilendirdi.

Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı Zühtü Arslan'ı Ziyaret Etti

ARSLAN, TÜRK YARGI SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Prof. Dr. Zühtü Arslan Anayasa Mahkemesi Başkanını Türk yargı sisteminin işleyişi hakkında bilgilendirdi ve Türk Anayasa Mahkemesi sisteminin Avrupa'daki en eskilerden birisi olduğunu söyledi.

YÜKSEK MAHKEMELER ARASINDAKİ KURUMSAL İŞBİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK

Her iki taraf iki ülkenin en yüksek mahkemeleri arasındaki kurumsal işbirliğini daha da güçlendirmek üzerinde anlaştı.

Baş Yargıç şu anda Türkiye Anayasa Mahkemesi Başkanının daveti üzerine Türkiye'de bir resmi ziyarette bulunmaktadır.

Son Dakika Güncel Pakistan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevkidaşı Zühtü Arslan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement