Pakistan Mobil Klinik Projesi" - Son Dakika
Güncel

Pakistan Mobil Klinik Projesi"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve İslam Kalkınma Bankası işbirliği ile yaptırılan mobil klinikler, Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

09.12.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve İslam Kalkınma Bankası işbirliği ile yaptırılan mobil klinikler, Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fael Khair Programı kapsamında İslam Kalkınma Bankasınca finanse edilen Pakistan Mobil Klinik Projesi tamamlandı.

Yapımına geçen yıl başlanan 6 poliklinik ve 2 ameliyathanenin bulunduğu 8 mobil klinik, İHH Kilis Lojistik Merkezi'nden İskenderun Limanı'na, buradan da Pakistan'a gönderildi. 5 yıl boyunca Pakistan'da hizmet verecek kliniklerin 6'sı birinci basamak sağlık kliniği, 2'si ise cerrahi klinik olarak hazırlandı.

Projeyle özellikle sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu bölgelerde, hastalık ve ölüm oranlarının düşürülmesi ve 840 bin kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH'nin depo sorumlusu Ali Özak, mobil kliniklerle şehir ve kırsal alanlarda gezici olarak koruyucu-tedavi edici sağlık hizmetleri verileceği belirtti.

Son 7 yılda bölgeye 15 milyon avro yardım ulaştırıldığını ifade eden Özak, şöyle konuştu:

"İHH, çocuk, kadın ve yaşlılar gibi dezavantajlı grupları önceleyerek geniş bir nüfusa sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Hastaların tanı ve tedavisi için gerekli tüm ekipmanlara sahip olan kliniklerimizle kırsal bölgelerde yaşayan mazlum halka ve savaş ve doğal afetlerden etkilenenlere sağlık merkezlerine ulaşım açısından büyük hizmet verilecek."

Pakistan Mobil Klinik Projesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan Mobil Klinik Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement