Pakistanlı Heyet Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Pakistanlı Heyet Antalya'da

Pakistan'dan gelen heyeti kabul eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin artırılması, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğin bildirdi.

06.04.2018 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'dan gelen heyeti kabul eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin artırılması, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğin bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Karaloğlu, Pakistan'ın Gilgit - Baltistan eyaleti Meclis Başkan Yardımcısı Zafarullah Khan ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Karaloğlu, Khan ile iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceğine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaloğlu, Antalya'nın turizmde bir marka olduğuna işaret etti.

Türkiye ve Pakistan'ın ilişkilerine değinen Karaloğlu, "İki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin arttırılması, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi gerekiyor. Bunun adına neler yapılabileceği hakkında değerlendirmelerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

İki ülke halkının tarihi, kültürel ve dini yakınlıklarının olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, Türkiye ve Pakistan arasında gelişen siyasi ve iktisadi ilişkilerin önemli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya'da düzenlenen Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Sergisi'nin (HESTOUREX 2018) ilişkilerin geliştirilmesi adına önemli olduğunu ifade eden Karaloğlu, fuar, kongre ve seyahat acentalarının çalışmalarının arttırılması gerektiğini kaydetti.

Karaloğlu, Zafarullah Khan ve beraberindeki heyete, Antalya'nın su altındaki zenginliklerini anlatan "Sualtı Cenneti Antalya" kitabını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistanlı Heyet Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement