Palandöken Belediyesi 2014 Şehir Takvimi Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Palandöken Belediyesi 2014 Şehir Takvimi Hazırladı

Palandöken Belediyesi tarafından ilk olarak 2011 yılında yayınlanan Erzurum Şehir Takvimi, 2014 yılında da yenilenerek yayınlandı.

17.12.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Palandöken Belediyesi tarafından ilk olarak 2011 yılında yayınlanan Erzurum Şehir Takvimi, 2014 yılında da yenilenerek yayınlandı.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Erzurum şehir takvimi hazırlattıklarını belirtti.

Yaklaşık 750 sayfalık Erzurum ansiklopedisi mahiyetinde olan bu takvimin Erzurum'da ve ülke genelinde ilgiyle karşılandığını ifade eden Bulutlar, "Yıl boyunca yoğun talepte bulunulan takvimimiz başkan yardımcımız Muzaffer Taşyürek tarafından tekrar gözden geçirilerek eksikleri tamamlanarak 2012- 2013 ve 2014 yeni bir formatta tekrar hazırlanarak gerek ilimizde gerekse yurt genelinde halkımıza, kurumlarımıza, derneklerimize, sivil toplum örgütlerine dağıtımına başlandı" dedi.

Takvimin Erzurum'da tarihi, turizmi, sosyal hayatı, gelenekler, görenekler, alimler, siyasetçiler, devlet adamları, yemekleri, manileri, şiirleri tanıtan küçük bir Erzurum ansiklopedisi olduğunu dile getiren Bulutlar, Ermeni mezaliminden, Sarıkamış Harekatı'na, Erzurum'un kurtuluşundan, Milli Mücadele'ye, Erzurum Kongresi'ne kadar birçok önemli tarihi olayın takvim yapraklarında yer aldığını söyledi.

Bu takvimin hafızaları tazeleyeceğini, şehre ait duyguları harekete geçireceğini, Erzurumluluk bilincinin uyanmasına vesile olacağını ifade eden Bulutlar, "Hangi tarihi süreçten geçerek bugünlere kavuştuğumuzu bizlere hatırlatacak. Takvimimiz, yerel takvimi de kapsamaktadır. Erzurum'da iklim olarak yaşanan günlerde takvimde yer almaktadır. Namaz vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın hesapladığı namaz vakitleri esas alınmıştır. Her sayfada Erzurum'un geçmişiyle günümüzü mukayese ettirecek fotoğraflar yer almaktadır. Ön sayfasındaki kronolojik bilgiler Erzurum tarihiyle ilgili tarihi içermektedir" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Palandöken Belediyesi 2014 Şehir Takvimi Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement