Palandöken: "Esnaf ve Sanatkarımıza Emeklilik Yolu Açılmalı" - Son Dakika
Ekonomi

Palandöken: "Esnaf ve Sanatkarımıza Emeklilik Yolu Açılmalı"

Emekliliği gelmiş ancak birikmiş prim borcundan dolayı emekli olamayan esnafa gerekli kolaylığın sağlanmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkarlarımız için SGK ve kamu bankaları arasında yeni bir işbirliği protokolü...

16.04.2019 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekliliği gelmiş ancak birikmiş prim borcundan dolayı emekli olamayan esnafa gerekli kolaylığın sağlanmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkarlarımız için SGK ve kamu bankaları arasında yeni bir işbirliği protokolü imzalanarak soruna çözüm bulunmalı" dedi.

Emekli olmak için prim borcunu taksitlendirmek isteyen tüm esnaf ve sanatkarın kredilerden faydalanması gerektiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın prim borcunu emekli maaşı ile ödemesi için daha önce Ziraat Bankası ve SGK arasında protokol imzalanmıştı. Emekli olmak isteyen esnafımızın bir kısmı bu protokol ile bankadan aldığı düşük faizli krediler sayesinde birikmiş prim borcunu ödeyip emekli olmuştu. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bu yapılandırmadan faydalanamayan çok sayıda esnafımız var. Emekli olmak isteyen esnafımız borcunu yapılandırmak için yeni bir fırsat verilmesini bekliyor. Tanınacak yeni bir yapılandırma hakkı, esnafımıza emeklilik yolu açacak" şeklinde konuştu.

"Yeni yapılandırmada sicil engeli olmasın"

Daha önce çok sayıda esnafın SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolden sicil engeli yüzünden faydalanamadığını söyleyen Palandöken, "Yeni yapılacak işbirliği protokolü ile esnafımız arasında ayrım yapılmadan, siciline bakılmaksızın tüm esnafımıza prim borcunu ödeyerek emekli olmaları için kredi imkanı verilmeli. Bir önceki protokol imzalanırken mağduriyetlerin ortadan kalkması için taksitlendirme yaparken esnafın siciline bakılmayacağı belirtilmişti. Ancak banka, sicili bozuk olanlara kredi vermedi. Yeni yapılandırma da emekli olacak olan esnafımıza sicil engeli olmamalı" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Palandöken: 'Esnaf ve Sanatkarımıza Emeklilik Yolu Açılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement