Palu Konağı Hizmete Hazır - Son Dakika
Yerel

Palu Konağı Hizmete Hazır

Palu Konağı Hizmete Hazır

Elazığ’ın Palu ilçesinde kaymakamlık tarafından yaptırılan Palu Konağı hizmete hazır hale getirildi.

22.07.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Palu ilçesinde kaymakamlık tarafından yaptırılan Palu Konağı hizmete hazır hale getirildi.

Tarihi Palu Köprüsü ve Murat Nehri yakınına inşa edilen Palu Konağı, ilçenin ilk turistik tesisi olarak inşa edildi. Palu Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Tarih Palu'dur, Palu tarihtir" projesi kapsamında yaptırılan Palu Konağı kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına AK Parti Elazığ Milletvekili Serpil Bulut, Palu Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Kovancılar Kaymakamı Esengül Kormaz Çiçekli, Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu, Palu Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Palu Kaymakamı M. Fatih Çiçekli, "Ben 3 senedir Palu İlçe Kaymakamlığı'nda görev yapıyordum. Yarından itibaren ilçeden ayrılıp yeni görev yerimize hareket edeceğiz. Geldiğim ilk günden itibaren burada gördüğüm bir potansiyel vardı. Turizm diye adlandırabileceğimiz bir potansiyeldi. Turizm potansiyelinin burada ciddi bir altyapısı vardı. Üzerinde çalışılabilecek değerler var. Bunun başında tarihi, değerleri, inanç değerleri ve doğal güzellikleri olduğunu söylemek mümkün. Fakat ne yazık ki çok fazla üzerinde çalışma yapılamadığını gördük. Üç yıllık görev süremiz boyunca birçok çalışmayı bu amaçla, bu istikamette yaptık. Yaptığımız çalışmalara şöyle bir göz gezdirecek olursak, ilk yaptığımız şey, Vakıflar Genel Müdürlüğü'müzden buradaki tarihi eserlere sahip çıkılmasını talep etmek oldu. Sağolsunlar bizi kırmadılar iki tane tarihi eserimizi restorasyona kavuşturduk. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Fırat Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz yaklaşık 2 buçuk milyon liralık Palu tarihtir, tarih Palu'dur projesiyle de iki tarihi eseri daha restorasyona kavuşturduk. Yine aynı proje içerisinde Palu konağı adını vermiş olduğumuz tarihi özellikleri itibariyle ve bölgenin ilk turistik tesisi olmak üzere inşa edilmiş olan bu yapıyı da ilçemize, ilimize, bölgemize kazandırmış bulunmaktayız. Yine bu projenin yanı sıra Palu tarihine sahip çıkıyor ismini verdiğimiz bir projemiz olmuştu. Bu projeyle de ilk defa tescilini yaptığımız 10 tane tarihi çeşmenin restorasyon ihalesini de yapmış bulunmaktayız. Yine projeler kapsamında Harput'tan Palu'ya bisiklet yarışı organize ettik. Bunun yanı sıra Foto maraton yarışını icra ettik. Bu yarıştan da çok güzel sonuçlar çıktı. Biz memleket sevdalısıyız. Görev yaptığımız yeri kendi öz memleketi olarak gören insanlarız. Gördüğümüz, inandığımız potansiyel olarak hissettiğimiz ne varsa bunu ekonomiye, hayata ve insanların refahına ve kalkınmasına kazandırmak için ne yapmak gerekiyorsa onu yapıyoruz" dedi.

Palu Konağı hakkında bilgiler aktaran Kaymakam Çiçekli, "Bu konak ilk bir turistik tesis olsun diye yaptık. Palu, Kovancılar bölgesinin ilk turistik tesisi olsun diye inşa edilmiş bir konaktır. 3 katlı, 5 yüz metrekarelik bir yapıdır. Tarihi formatta inşa edilmiş bir yapıdır. 2 buçuk dönem bir arazi üzerine kurulmuş bir yapıdır. İşletmeci burayı alacak, burada birinci sınıf bir müessese olarak restauran oluşturacak ve faaliyete sokacak. Burada henüz konaklama yok ama işletmeyi alan arkadaş arzu ederse alan içerisine konaklama için ikinci bir yapıyı da yapıp, 50 senelik sürenin sonunda işletmeyi bize devretmesi kaydıyla inşaatına sahiptir" diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Serpil Bulut ise, "İlçede yaptığınız çalışmalar unutulmayacak hizmetler. 3 yıllık süreç içerisinde bölgemize, ilçemize ve şehrimize verdiği hizmetlerden ötürü tüm halkım adına Palu Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli'ye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Palu Belediye Başkanı M. Sait Daoğlu da, "Bugün mutlu günlerimizden biri. Yılların hayalini bugün gerçekleştirdik. Yıllardır Palu bir sevdadır sözüyle yola çıktık. Tarihi eserler anlamında Palu'yu hem tanıtma hem tarihi eserlere gelecek nesillere kazandırma adına çok arzu ettiğimiz Palu Konağı'nı açıyoruz. Bugünden sonra inanıyorum ki konak sayılarımız ve tarihi eserlerin onarımı daha da hızlanacaktır" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Palu Konağı Hizmete Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement