Pamukta Zararlılara Karşı "Feromon Tuzak" - Son Dakika
Yerel

Pamukta Zararlılara Karşı "Feromon Tuzak"

Türkiye'deki pamuk üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Şanlıurfa'da zararlılara karşı "feromon tuzaklar" oluşturuldu.

18.06.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Ovası'nda "beyaz altın" olarak bilinen pamukta zararlılara karşı çeşitli önlemler geliştiriyor.

Harran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, stratejik bitki olması dolayısıyla ekim alanları her geçen yıl artan ve Türkiye'deki pamuk üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Şanlıurfa'da bu ürün çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kalabiliyor.

Lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ciddi oranda hammadde sağlayan pamuk bu yıl özellikle kelebeklerin fazla olması nedeniyle "yeşil kurt ve dikenli kurt" zararlılarının tehditi altında

Bu kapsamda, Harran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından pamukta verim kaybına neden olan popülasyonu tesbit etmek amacıyla Uluağaç köyündeki Halil Akmeşe7ye ait tarlada iki adet 60 metre mesafede '"feromon tuzaklar" kuruldu.

Ziraat Mühendisi Erol Çatak, tuzakların pamuk üretimindeki zararlı populasyon seviyesinin ölçümünde kullanıldığını belirtti.

Söz konusu uygulamayla zirai ilaç kullanarak tüm böcekleri yok etmektense, yararlı böcekleri tespit edip yalnızca zararlı böceklere yönelik mücadele yapıldığı aktaran Çatak, bu ölçümler sonrasında alınan sonuçlara göre tarım danışmanlarının çiftçileri nasıl bir yol izleyeceği hakkında fikir verileceklerini kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pamukta Zararlılara Karşı 'Feromon Tuzak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement